15:09 28.07.2017

За сім місяців фахівці "Львівгазу" виявили 233 крадіжки газу

2 хв читати

Від початку року працівники ПАТ "Львівгаз" зафіксували 233 факти незаконного споживання природного газу. Серед них 41 врізка до діючої системи газорозподілу, що не лише незаконно, а й небезпечно для оточуючих і може призвести до трагічних наслідків.

Для того аби "зекономити" і не платити за блакитне паливо деякі споживачі Львівщини вдаються до різноманітних махінацій: втручаються в роботу газового лічильника, щоб він "крутився" повільніше, організовують незаконні врізки в газопровід, а також самовільно підключають газове обладнання або ж відновлюють газопостачання.

Окрім порушення закону "горе споживачі" наражають на небезпеку не лише себе, а й оточуючих людей, бо усі виявлені самовільні втручання у газову мережу здійснені з грубим порушенням Правил безпеки систем газопостачання України. Дуже часто у місцях несанкціонованих врізок у газопроводи виявляються витоки природного газу, а це може призвести навіть до вибуху. Адже усі роботи по підключенню газу мають право проводити виключно кваліфіковані фахівці.

"Бажання зекономити насправді грає злий жарт із недобросівсними споживачами. Крадіжки газу обійдуться набагато дорожче, аніж обліковане споживання блакитного палива. Як результат порушник заплатить за неврахований газ в розмірі граничної норми споживання, а крадіжка газу – взагалі кримінальна відповідальність. За сім місяців поточного року "горе-споживачам" вже нараховано до сплати 5 582 984,49 грн", - розповів директор з безпеки ПАТ "Львівгаз" Володимир Бойко.

ПАТ "Львівгаз" застерігає споживачів від таких вкрай небезпечних дій, аби крадіжка газу не стала фатальною. Якщо ж вам відомо про факти незаконного споживання просимо повідомити на гарячу лінію товариства за номером телефону 259 -1-101 (внутрішній номер 1076 або 1351) або 104.

ПАТ "Львівгаз" - компанія, яка займається транспортуванням природного газу через розподільчі газопроводи на території Львівської області. Це найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації. Щороку компанія транспортує приблизно 1,3 мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Природний газ потрапляє до споживачів Львівщини через розподільчі мережі ПАТ "Львівгаз". Загальна довжина розподільних газопроводів в області становить 24,257 тис. км, з яких 10,643 тис. км – газопроводи високого та середнього тиску. Регулювання тиск газу здійснюється за допомогою 4166 газорегуляторних пунктів та 66,4 тис. будинкових регуляторів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА