18:49 06.10.2021

Україна подає заявку на проведення Всесвітньої виставки "Експо-2030"

2 хв читати

6 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв рішення Про подання заявки Міжнародному бюро виставок нa участь України (м. Одеса) у відборі країни-кандидата на проведення Всесвітньої виставки "Експо-2030".

Всесвітні виставки або "Експо" — є найбільш престижними виставковими заходами у світі, на яких країни-учасниці демонструють унікальність своїх культур та національну ідентифікацію, свій економічний та науково-технічний потенціал.

Тема запланованої виставки: "Відродження. Технології. Майбутнє".

Рішення про місце проведення Всесвітніх виставок ухвалює Міжнародне Бюро Виставок Bureau International des Expositions (BIE) шляхом таємного голосування.

Саме Одеса є кандидатом на прийняття Всесвітньої виставки. Це місто — один із ключових економічних та історико-культурних центрів України.

Компанія "Д Груп Експо–2030" стала ініціатором проекту та спільними зусиллями разом із Одеською обласною державною адміністрацією, Одеською міською радою, Установою "Агенція регіонального розвитку Одеської області" за підтримки Міністерства економіки України працювали над розробкою концепції та дорожньої карти проекту.

Компанія "Д Груп  Експо–2030" – це команда професіоналів з багаторічним досвідом в сфері фінансів, будівництва, архітектури та маркетингу: Дмитро Старовойтов, Вадим Дашут, Євген Лєвєнберг, Галина Бутова та Вікторія Мельниченко.

"Проведення виставки принесе колосальну користь як державі так і місту Одеса, – коментує Г. Бутова, – "Експо-2030" має стати двигуном економічного прогресу України.  Виставка консолідує бізнес, владу та громадськість, увага світу буде прикута до України, сприятиме залученню  інвестицій та затвердженню України на міжнародній арені як сильного, надійного партнера. Це буде справжній прорив!"

Додає Дмитро Старовойтов: "Країни і економіки світу з кожним днем стають все ближче, комунікації та кооперація – все швидше. Тому саме в залученні інвестицій ми бачимо ресурс для розвитку. Україна повинна показати свої сильні сторони та в разі перемоги достойно підготуватись та провести у Всесвітню виставку. І тоді результат не примусить чекати."

Подальшу координацію та керування проектом буде здійснювати Організаційний комітет Всесвітньої виставки в Одесі. Туди ввійдуть представники: Міністерства економіки України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства фінансів України та інших міністерств, Одеської Обласної державної адміністрації, Одеської обласної ради, Одеської міської ради, Інвестиційної ради регіону, Агенції регіонального розвитку Одеської області, ініціаторів проекту ТОВ "Д Груп Експо–2030" та інших представників бізнесу.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА