15:08 26.06.2013

Фанати ФК "Кривбас" пройшли маршем у Кривому Розі з вимогою врятувати клуб

3 хв читати
Фанати ФК "Кривбас" пройшли маршем у Кривому Розі з вимогою врятувати клуб

У Кривому Розі (Дніпропетровська область) уболівальники футбольного клубу "Кривбас" у середу пройшли маршем від стадіону "Металург" до будівлі міської ради з вимогою до влади врятувати клуб від банкрутства.

Як повідомили журналістам організатори акції, в марші взяли участь близько 500 осіб. Колона рухалася з великим транспарантом "Великому місту - великий футбол" і прапорами клубу "Кривбас".

Учасники маршу мали намір передати свої вимоги міському голові Кривого Рогу Юрію Вілкулу та депутатам міськради, проте ніхто з чиновників міськради до протестувальників не вийшов.

В акції взяли участь уболівальники з Харкова та Дніпропетровська.

Як повідомив журналістам голова Дніпропетровської облради Євген Удод, місто не може взяти на себе фінансування ФК "Кривбас", оскільки щорічний бюджет клубу становить 150-180 млн грн.

"Такий бюджет місту не під силу. Однак ми допомагаємо клубу знайти інвесторів. І такі переговори з інвесторами сьогодні тривають", - сказав Є.Удод.

У прес-службі криворізької міліції кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" повідомили, що в марші вболівальників ФК "Кривбас" узяли участь 250 осіб. До охорони громадського порядку під час акції було залучено 45 правоохоронців.

"Порушень громадського порядку під час заходу не зафіксовано", - зазначили в міліції.

Як повідомлялося, 12 червня ФК "Кривбас" розпочав процедуру банкрутства. Апеляційний комітет з атестації футбольних клубів ФФУ 10 червня Апеляційний комітет з атестації футбольних клубів ФФУ відмовив у задоволенні скарги ФК "Кривбас" на рішення комітету з атестації ФФУ від 31 травня, згідно з яким криворізький клуб було позбавлено атестата на участь у чемпіонаті України з футболу сезону 2013-2014 роки через невідповідності фінансовим критеріям.

12 червня президент ФК "Кривбас" Олександр Лівшиць в інтерв'ю газеті "Команда" заявив, що клуб припиняє своє існування.

Як відомо, 31 травня Комітет з атестації футбольних клубів ФФУ ухвалив рішення відкликати у ФК "Кривбас" (Кривий Ріг) атестат, який дає право участі у всеукраїнських змаганнях з футболу серед команд клубів ОПФКУ "Прем'єр-ліга" сезону 2013/2014 років у зв'язку з невідповідністю вимогам фінансових критеріїв. 4 червня "Кривбас" подав апеляцію на це рішення. У клубі також заявили, що переговори про подальше фінансування криворізького клубу ще тривають і можуть завершитися найближчим часом.

Крім того, 31 травня відбулася робоча нарада в клубі, де було повідомлено про повне припинення його фінансування нинішніми власниками. Футболістам і працівникам клубу вже п’ять місяців не платили зарплату.

Раніше "Кривбас" не поїхав на матч останнього 30-го туру чемпіонату України 2012-2013 рр. проти луцької "Волині", який мав відбутися 26 травня. Криворізькій команді було зараховано технічну поразку з рахунком 0:3.

Наприкінці сезону президент "Кривбасу" Олександр Лівшиць підтвердив наявність у клубу проблем із фінансуванням.

За інформацією ЗМІ, одним із головних спонсорів "Кривбасу" є бізнесмен Ігор Коломойський.

У чемпіонаті України сезону 2012-2013 років "Кривбас" посів сьоме місце.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА