10:07 05.08.2013

У "Металісті" сподіваються, що УЄФА не виключить клуб з єврокубків після рішення Лозаннського суду

2 хв читати

Перший віце-президент ФК "Металіст" (Харків) Костянтин Пивоваров сподівається, що УЄФА не виключить клуб з єврокубків після рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни, який визнав договірним матч "Металіст" - "Карпати" 2008 року.

"Не можу коментувати, як відреагує УЄФА. Єдине, можна сподіватися, що наш клуб не виключать з єврокубків. Ми вже почали виступ, тому сподіваємося, що залишимося грати в будь-якому випадку. У понеділок ми офіційно повідомимо УЄФА про рішення, тому що у нас є процедура про те, що повинні їх повідомити, і після цього вони мають ухвалити рішення, що з цим робити і як реагувати", - повідомив він в інтерв'ю програмі "Великий футбол" на телеканалі "Україна" в неділю ввечері.

К.Пивоваров зазначив, що рішення Лозаннського суду необхідно поважати і виконувати. "Ми трохи засмучені, що це рішення вийшло саме зараз, коли "Металіст" почав грати в Лізі чемпіонів. Апеляції бути не може. По суті, справу розглянуто. Це остання інстанція, і судді дійшли висновку, що матч був договірним. Ми вже нічого не можемо сказати, не можемо нікуди апелювати. Ми можемо подати апеляцію на процедурну частину, оскільки вважаємо, що певну процедурну частину було порушено, з точки зору того, які докази бралися до уваги, а які - ні. А по суті того, був матч договірним чи ні, - це вже вирішено", - наголосив він.

Як повідомлялося, 2 серпня Спортивний арбітражний суд у Лозанні (CAS) ухвалив рішення позбавити ФК "Металіст" бронзових нагород сезону 2007/2008 років. Водночас, з "Металіста" і "Карпат" не зніматимуть по 9 очок у сезоні 2011/2012, отже турнірна таблиця того чемпіонату залишається без змін.

ФК "Металіст" у листопаді 2010 року подав до Лозанського суду скаргу на рішення Апеляційного комітету Федерації футболу України, згідно з яким харківський клуб був позбавлений бронзових медалей чемпіонату України сезону 2007-2008 років і мав розпочати чемпіонат 2011-2012 з цифрою "-9" у графі набраних очок. Скаргу на рішення АК ФФУ подав і ФК "Карпати", якого теж мали позбавити 9 очок на старті попереднього чемпіонату країни. АК ФФУ своїм рішенням 19 жовтня 2010 залишив чинним вердикт Контрольно-дисциплінарного комітету федерації, що датується серпнем 2010 року, який визнав договірним матч чемпіонату України з футболу "Металіст" (Харків) - "Карпати" (Львів), що відбувся 19 квітня 2008 р. і завершився перемогою харків'ян з рахунком 4:0.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА