12:44 23.10.2013

ФФУ закликає FARE вилучити червоно-чорний прапор зі списку заборонених символів на українських стадіонах

2 хв читати
ФФУ закликає FARE вилучити червоно-чорний прапор зі списку заборонених символів на українських стадіонах

У Федерації футболу України (ФФУ) закликають FARE вилучити червоно-чорний прапор, який є символом національно-визвольного руху в Україні, зі списку забороненої символіки на вітчизняних стадіонах.

"Нам не зрозуміло, чому деякі символи, які мають велике значення для українського духу, перебувають у списку заборонених символів у посібнику для спостерігачів FARE. Ми та багато українських уболівальників не розуміємо, чому червоно-чорний прапор, який є символом національно-визвольного руху в Україні ще від початку XVII століття, є забороненим", - сказав перший віце-президент ФФУ Сергій Стороженко в Києві в середу, виступаючи на конференції "Футбол без ненависті та дискримінації".

Він закликав представників FARE від імені всіх українських уболівальників вилучити червоно-чорний прапор зі списку забороненої символіки.

С.Стороженко наголосив, що ФФУ всіляко підтримує боротьбу проти расизму, нацизму та інших проявів дискримінації, які мають місце на футбольних матчах. При цьому він зазначив, що ФІФА, УЄФА завжди зазначають, що необхідно враховувати національні традиції та специфіку кожної окремо взятої країни.

Як повідомлялося, 27 вересня Дисциплінарний комітет ФІФА ухвалив рішення про те, що відбірковий матч чемпіонату світу 2014 року між збірними України та Польщі в Харкові відбудеться без глядачів. Крім того, цим рішенням збірній України заборонено грати на стадіоні "Арена Львів" матчі під егідою ФІФА до закінчення відбіркового турніру на чемпіонат світу 2018 року в Росії.

Дисциплінарний комітет ФІФА прийняв своє рішення на підставі рапортів арбітра та інспектора матчу Україна - Сан-Марино, який відбувся 6 вересня у Львові, а також доповіді спостерігача організації FARE про расистські та дискримінаційні прояви, які, на його думку, допустили місцеві уболівальники, "вивішуючи неонацистські прапори, імітуючи крики й жести мавп, а також демонструючи нацистське привітання".

ФФУ подала апеляцію на це рішення і попросила розглянути її за прискореною процедурою.

3 жовтня стало відомо, що дію санкцій до України призупинено на період розгляду апеляції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

НОК розробляє протокол поведінки українських спортсменів з атлетами з РФ на Олімпіаді-2024 у Парижі - Гутцайт

Мінспорту дає українським атлетам рекомендації щодо запобігання провокаціям з боку спортсменів з РФ і Білорусі на Олімпіаді - Бідний

Мінспорту внесло вже понад 760 осіб до переліку російських і білоруських спортсменів, які підтримують війну в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА