09:36 17.03.2014

Українська збірна посіла 4-е місце в медальному заліку на Паралімпіаді в Сочі

2 хв читати

Українська збірна з п’ятьма золотими, дев’ятьма срібними та одинадцятьма бронзовими медалями посіла четверте загальнокомандне місце на Паралімпіаді в Сочі, що завершилася в неділю.

За загальною кількістю завойованих нагород українські спортсмени, які 25 разів піднімалися на п'єдестал, стали другими, помітно випередивши спортсменів із США (18 медалей), Канади (16), Німеччини (15), Франції (12) та Австрії (11).

Водночас паралімпійці з Німеччини перемагали дев’ять разів, а з Канади - сім разів, що дало змогу цим збірним випередити українську команду в офіційному заліку, в якому враховується кількість золотих медалей.

Однакову кількість перемог з українськими спортсменами здобули французи - п’ять, проте вони сильно відстали за кількістю срібних та бронзових нагород, яких в їхній скарбничці відповідно три і чотири.

Слідом ідуть збірні Словаччини та Японії, чиї гімни лунали на Паралімпіаді в Сочі по три рази, США та Австрії - по два рази.

Беззастережним лідером змагань стала російська збірна, яка вдома завоювала 80 медалей: 30 золотих, 28 срібних і 22 бронзових.

Останнього дня змагань українські лижники принесли в скарбничку команди чотири медалі: Юлія Батенкова і Людмила Павленко фінішували другими, а Олександра Кононова - третьою в гонці на 5 км, а Максим Яровий завоював срібло в змаганнях на 10 км.

Порівняно з попередньою зимовою Паралімпіадою у Ванкувері в 2010 році українська команда в Сочі поліпшила результат. Кількість медалей в її скарбничці зросла з 19 до 25, а в загальнокомандній першості вона піднялася з п’ятого на четверте місце, хоча кількість золотих медалей залишилася тією самою.

Чотири роки тому лідером стала збірна Німеччини (24 нагороди, з яких 13 золотих), за якою йшли Росія (38 - 12), Канада (19 - 10) і Словаччина (11 - 6).

На літній Паралімпіаді в Лондоні в 2012 році українська команда також була четвертою із 31 золотою, 24 срібними і 28 бронзовими медалями, пропустивши вперед лише Китай, Росію та Велику Британію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА