15:51 24.01.2018

Збірна України зіграє з Чехією та Словаччиною в групі Ліги націй УЄФА

2 хв читати
Збірна України зіграє з Чехією та Словаччиною в групі Ліги націй УЄФА

Збірна України з футболу отримала в суперники Чехію та Словаччину в групі 1 другої за силою ліги В групового етапу Ліги націй УЄФА - нового турніру, який стартує 6 вересня 2018 року.

Матчі відбудуться у вересні-листопаді 2018 року.

За задумом УЄФА, Ліга націй - це турнір, який замінить більшість товариських матчів збірних офіційними і дасть змогу їм грати з рівними за класом командами.

Участь у турнірі візьмуть 55 збірних. Команди розподілили за чотирма лігами (A, B, C і D) відповідно до їхнього рейтингу на кінець Європейської кваліфікації ЧС-2018. У лізі А зіграють 12 топ-збірних, наступні 12 потрапили до ліги В (серед них Україна), наступні 15 - до ліги С, решта 16 - до ліги D.

Переможці чотирьох груп ліги А вийдуть до фінальної стадії, яка відбудеться 5-9 червня 2019 року. Переможці груп ліг В, С і D зароблять підвищення в класі. Найгірші команди в групах ліг А, В і С вилетять до нижчої ліги.

Крім того, Ліга націй надає збірним право пробитися на чемпіонат Європи 2020 року. 20 із 24 учасників турніру будуть визначені у відбірковому турнірі Євро-2020 у березні-листопаді 2019 року серед двох кращих команд у кожній із 10 відбіркових груп. Ще чотири путівки на чемпіонат будуть розіграні в матчах плей-оф серед переможців груп у чотирьох лігах Ліги націй.

Якщо хтось із переможців груп Ліги націй уже проб'ється на Євро-2020 через відбірковий цикл, то його путівка в стикові матчі дістанеться наступній кращій команді дивізіону. Якщо в лізі не набереться необхідних чотирьох команд, то вакантні місця займуть команди з нижчих дивізіонів з урахуванням загального рейтингу в Лізі націй.

У кожній лізі плей-оф складатиметься з двох одноматчевих півфіналів і фіналу. Ці матчі відбудуться 26-31 березня 2020 року.

Таким чином, у разі невиходу на Євро-2020 через стандартний відбірний турнір та успішного виступу в групі Ліги націй збірна України зможе поборотися за вихід на Євро-2020 із найкращими командами інших груп ліги В.

В інших групах "українського" дивізіону Ліги націй зіграють: у групі В2 - Туреччина, Швеція і Росія; у групі В3 - Північна Ірландія, Боснія та Австрія; у групі В4 - Данія, Ірландія і Уельс.

При цьому під час жеребкування Україна та Росія були розведені і не могли опинитися в одній групі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

Мінспорту надало УАФ і ФК "Кривбас", "Дніпро-1", "Динамо Київ", "Оболонь", "Шахтар" статус критично важливих в особливий період

Мінветеранів розпочало реєстрацію на відбір до збірної України на "Ігри Нескорених" 2025 року в Канаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА