17:19 20.05.2018

17 поліцейських і глядач постраждали під час бійки та затримання футбольних фанів, які влаштували дебош на матчі в Черкасах

2 хв читати
17 поліцейських і глядач постраждали під час бійки та затримання футбольних фанів, які влаштували дебош на матчі в Черкасах

Під час футбольного матчу між "Черкаським Дніпром" і ФК "Суми" в суботу на стадіоні в Черкасах група футбольних фанатів почала здійснювати протиправні дії, а під час спроби їх заспокоїти влаштувала бійку, в результаті якої тілесні ушкодження отримали 17 правоохоронців і глядач , який також намагався їх заспокоїти.

"На неодноразові зауваження адміністрації стадіону, стюардів, і глядачів молоді не реагували, зате продовжували палити фаєри, кидати їх на газон і під час матчу вийшли на футбольне поле. На зауваження поліцейських, які намагалися їх заспокоїти, молоді відреагували агресивно і почали застосовувати фізичну силу ", - повідомляє прес-служба ГУ Нацполіції України в Черкаській області.

У правоохоронному відомстві зазначили, що з огляду на перебування на стадіоні значної кількості уболівальників, зокрема жінок і малолітніх дітей, які могли постраждати від протиправних дій осіб, - було прийнято рішення про їх затримання.

"Загалом затримані 26 осіб. Поліцейські доставили правопорушників в Черкаський відділ поліції, опитали і відпустили. Під час затримання хуліганів тілесні ушкодження отримали 17 поліцейських. Крім того, кілька молодих людей завдали тілесних ушкоджень одному з глядачів, який також намагався їх заспокоїти", - йдеться в повідомленні.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі терміном до 5 років або позбавлення волі терміном до 4 років.

Також розпочато службове розслідування, в рамках якого буде перевірена правомірність дій співробітників поліції.

Раніше про те, що в Черкасах під час матчу "Черкаського Дніпра" з ФК "Суми" відбулася бійка між черкаськими "ультрас" і поліцією, повідомляли місцеві ЗМІ. За їх даними, в кінці матчу на поле вибігла група уболівальників з плакатом проти власника черкаського ФК Володимира Лашкула. Самі ж "ультрас" стверджують, що зазнали побиття з боку правоохоронців під час затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА