17:40 14.06.2018

НАБУ розслідує можливі зловживання під час будівництва футбольних полів зі штучним покриттям

2 хв читати
НАБУ розслідує можливі зловживання під час будівництва футбольних полів зі штучним покриттям

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) розслідують можливі зловживання посадових осіб під час закупівлі за рахунок державного бюджету робіт і послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям.

"Детективи НАБУ розпочали розслідування за фактами, викладеними у зверненнях громадських організацій та публікаціях преси щодо можливих зловживань посадових осіб законодавчої та виконавчої гілок влади, підслідних НАБУ, при виділенні коштів та закупівлях коштом державного бюджету робіт та послуг із будівництва футбольних полів зі штучним покриттям", - повідомляє НАБУ на сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Відомості внесені до ЄРДР з правовою кваліфікацією ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації), ч. 3 ст. 368-2 (незаконне збагачення), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

"Зазначаємо, що факт внесення відомостей до ЄРДР жодним чином не свідчить про те, що з боку тієї чи іншої особи дійсно мали місце неправомірні дії. Відповідно до ст.62 Конституції України, особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - нагадали в НАБУ.

У свою чергу керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назар Холодницький, який також є першим віце-президентом Федерації футболу України (ФФУ), повідомив інтернет-виданню hromadske.ua, що розслідування НАБУ стосується президента ФФУ, народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Андрія Павелка.

При цьому Н.Холодницький додав, що вбачає потенційний конфлікт інтересів для себе в цій справі, оскільки він є заступником голови ФФУ. "Я подав рапорт генеральному прокурору з проханням відсторонити мене від здійснення процесуального керівництва в цьому провадженні, оскільки бачу потенційний конфлікт інтересів", - пояснив він.

Раніше телепроект журналістських розслідувань BIHUS.info повідомляв, що Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України прописало у вимогах для закупівлі штучної трави норми, під які в Україні підходить лише ТОВ "ФФУ Продакшн". Окрім цього, в розслідуванні повідомляється, що ціна трави від "ФФУ Продакшн" на EUR3-4 за кв. м вища, ніж у фірм-конкурентів, які свою продукцію постачають в Україну з-за кордону.

Також наприкінці минулого року ЗМІ повідомляли, що менш ніж за місяць "ФФУ Продакшн" виграла більшу частину із 300 тендерів із закупівлі штучних футбольних полів, що проводилися без відкритих аукціонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА