10:06 18.10.2021

МОК занепокоєний планами ФІФА проводити чемпіонати світу кожні два роки

1 хв читати
МОК занепокоєний планами ФІФА проводити чемпіонати світу кожні два роки

Міжнародний олімпійський комітет не підтримує ініціативи Міжнародної федерації футболу проводити чемпіонати світу що два роки (наразі турнір проводиться що чотири роки), повідомила прес-служба МОК.

"Виконавча рада Міжнародного олімпійського комітету бере до відома плани ФІФА змінити розклад футбольних змагань і проводити чемпіонат світу що два роки. Низка міжнародних федерацій з інших видів спорту, національних футбольних федерацій, клубів, гравців, асоціацій гравців і тренерів висловили серйозні застереження та побоювання щодо планів зі збільшення доходів ФІФА", - йдеться в повідомленні.

У ньому наголошується, що ініціатива ФІФА може підірвати розвиток інших видів спорту: тенісу, велоспорту, гольфу, гімнастики, плавання, легкої атлетики, "Формули-1".

МОК наголошує, що збільшення кількості чоловічих змагань у календарі створить проблеми для подальшого просування жіночого футболу.

Крім того, як повідомляє МОК, збільшення частоти проведення чемпіонатів світу створить додаткове серйозне навантаження на фізичне і психічне здоров'я гравців.

"МОК поділяє ці побоювання і підтримує заклики зацікавлених сторін футболу, міжнародних спортивних федерацій та організаторів великих заходів до ширших консультацій, зокрема з представниками спортсменів, які, очевидно, не відбулися", - йдеться в заяві МОК.

У травні ФІФА висунула ідею проводити чемпіонати світу частіше - раз на два роки, а не раз на чотири роки, як це відбувається нині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світоліна пройшла в 1/8 фіналу турніру WTA 1000 у Римі

Ломаченко повернув собі титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА