13:11 01.06.2022

Американський фонд RedBird Partners офіційно став власником ФК "Мілан"

2 хв читати
Американський фонд RedBird Partners офіційно став власником ФК "Мілан"

Американський фонд RedBird Capital Partners уклав угоду з Elliott Advisors UK Limited про придбання італійського футбольного клубу "Мілан", повідомляє сайт ФК.

Перехід клубу під контроль нового власника відбудеться влітку, а закриття угоди очікується не пізніше ніж у вересні 2022 року.

Зазначається, що угода, яка оцінюється в 1,2 млрд євро, дасть змогу інвестфонду Eliott зберегти міноритарну фінансову частку в клубі та місця у раді директорів, зміцнивши партнерство між сторонами.

"Пріоритетом RedBird є співпраця зі спортивною та управлінською командою клубу, яка здобула титул, щоб продовжити шлях "Мілану" назад до вершини світового футболу", - йдеться в повідомленні.

Керівник фонду RedBird Partners Джеррі Кардінале зазначив, що для його компанії "велика честь бути частиною славетної історії "Мілану".

"І ми раді відіграти свою роль у наступній главі клубу, коли він повертається на своє законне місце на самій вершині італійського, європейського футболу. Я хочу подякувати Гордону Сінгеру й усій команді Elliott за величезну роботу, яку вони виконали за останні чотири роки після повернення "Мілану" на вершину Серії А", - сказав Кардінале.

Elliott Management Corporation володів "Міланом" із 2018 року. ЗМІ Італії зазначають, що при цьому власник клубу уникав надмірно витратних покупок, і, втім, зумів повернутися на перші ролі в Італії: в сезоні-2021/22 "Мілан" виграв італійський чемпіонат, Серію А.

"Мілан" – 19-разовий чемпіон Італії, п'ятикратний володар Кубка країни, восьмиразовий – Суперкубка. Крім того, "Мілан" сім разів виграв Лігу чемпіонів (з урахуванням Кубка чемпіонів, що передував йому), двічі - Кубок володарів кубків (турнір нині не існує), п'ять разів - Суперкубок УЄФА, один раз - клубний ЧС, тричі - Міжконтинентальний кубок, що передував йому.

Останні виграні "Міланом" турніри на міжнародній арені датовані 2007 роком, коли він став переможцем ЛЧ, Суперкубку УЄФА та клубного ЧС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НОК і Мінспорту розробили рекомендації для українських атлетів щодо контактів із російськими та білоруськими спортсменами на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

Україна вимагає усунути російських і білоруських борців від Олімпіади-2024 у Парижі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА