18:23 03.04.2023

Мінспорту ініціює позбавлення всеукраїнської спортивної федерації статусу національної в разі участі спортсменів у змаганнях із росіянами та білорусами

2 хв читати
Мінспорту ініціює позбавлення всеукраїнської спортивної федерації статусу національної в разі участі спортсменів у змаганнях із росіянами та білорусами

Міністерство молоді та спорту пропонує передбачити можливість позбавлення всеукраїнської спортивної федерації статусу національної в разі участі її спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях, у яких беруть участь спортсмени з Росії та Білорусі.

"На виконання рішення Кабінету Міністрів України з окремих питань від 30 березня 2023 року Мінспорту розроблено проєкт постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення змін до Положення про надання на конкурсних засадах спортивній федерації статусу національної та позбавлення такого статусу", - йдеться в повідомленні пресслужби міністерства.

Зазначається, що проєкт постанови передбачає можливість позбавлення всеукраїнської спортивної федерації статусу національної в разі участі спортсменів, які є членами відповідних спортивних федерацій, у міжнародних спортивних змаганнях, у яких беруть участь спортсмени з Російської Федерації та Республіки Білорусь.

"Однією із ключових особливостей статусу національної є те, що зазначені спортивні федерації отримують державну підтримку та фінансове забезпечення участі національних збірних команд із видів спорту у міжнародних заходах", - заявляють у міністерстві.

Мінспорту також опрацьовує питання підтримки національних федерацій із видів спорту, щодо яких міжнародна федерація може застосувати штрафні санкції за неучасть у міжнародних змаганнях.

"Мінспорту разом із Службою безпеки України опрацьовується питання щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) до спортивних федерацій та її членів за вчинення ними дій, які створюють реальні та/або потенційні загрози інтересам суспільства та держави", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна вимагає відсторонити від олімпійської кваліфікації екіпажі російських і білоруських веслувальників - НОК

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності використання спортсменами української мови під час публічних виступів на Олімпіаді-2024

Помер український футболіст і тренер Михайло Фоменко

Українці пробилися у фінал корпоративного чемпіонату світу з шахів

Під час благодійного забігу та аукціону зібрали понад 3 мільйони гривень на дрони та протезування бійців - Кличко

Марта Костюк обіграла третю ракетку світу і вийшла до півфіналу турніру WTA в Німеччині

Україна інформує МОК про російських спортсменів, які не відповідають критеріям нейтральності для участі в Олімпіаді

У Стародавній Олімпії запалили вогонь літніх Ігор у Парижі

У Парижа на випадок загрози безпеці є запасний план для церемонії відкриття Олімпіади - Макрон

Міжнародна федерація тенісу допустила спортсменів із РФ і Білорусі до участі в Олімпіаді

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА