12:45 14.06.2019

lifecell блокує дзвінки колишнім абонентам із фіксованих номерів - "Укртелеком"

2 хв читати
lifecell блокує дзвінки колишнім абонентам із фіксованих номерів - "Укртелеком"

 ДП "Український державний центр радіочастот" (УДЦР) виявив, що комутаційне обладнання оператора мобільного зв'язку lifecell блокує дзвінки з фіксованих номерів "Укртелекому" на номери колишніх абонентів lifecell, які залиши оператора в рамках послуги з перенесення номера (MNP).

"За результатами вимірів, проведених УДЦР, було отримано дані, що свідчать про системне, штучне блокування з боку комутаційного обладнання ТОВ "Лайфселл" викликів на номери абонентів, що перейшли до мереж інших операторів мобільного зв'язку", - повідомляє прес-служба "Укртелекому" в п'ятницю.

Оператор фіксованого зв'язку називає нинішню ситуацію недопустимою, такою, що порушує чинні рішення НКРЗІ про заборону блокування трафіку, та створює умови для недобросовісної конкуренції серед усіх операторів.

Згідно з повідомленням, з огляду на блокування дзвінків компанією lifecell "Укртелеком" відправив відповідного листа Національній комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

При цьому, як зазначає "Укртелеком", він не має проблем у передаванні трафіку абонентів, що скористалися послугою MNP, з операторами "Vodafone Україна" та "Київстар".

Як повідомлялося, НКРЗІ до середини липня має намір перевірити операторів мобільного зв'язку "Vodafone Україна", lifecell і "ТриМоб" на готовність до впровадження послуги з перенесення абонентського номера (MNP).

Із 1 травня 2019 року клієнт будь-якого українського мобільного оператора зможе звернутися до центру обслуговування іншого мобільного оператора та подати заяву про бажання перейти до нього на обслуговування, зберігши свій номер. Перенесення номера відбуватиметься у будні протягом робочого часу. Єдина умова - абонент має бути зареєстрований у свого первинного оператора. Зареєструватися можна буде або онлайн, або в магазині свого оператора, надавши документи, що підтверджують особу. Контрактним абонентам проходити таку реєстрацію не потрібно.

"Укртелеком" - найбільший оператор фіксованого зв'язку в Україні. Є єдиним засновником і учасником ТОВ "ТриМоб" - мобільного оператора стандарту 3G/UMTS.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА