17:44 19.06.2019

Адміністрація Зеленського планує у 2019 році запустити мережу доступу до онлайн-сервісів eID

2 хв читати
Адміністрація Зеленського планує у 2019 році запустити мережу доступу до онлайн-сервісів eID

Адміністрація президента України планує в 2019 році запустити мережу доступу до онлайн-сервісів та ввести SmartID (електронний підпис у мобільному додатку), повідомляється на сайті адміністрації.

"Уже цього року ми дамо імпульс проекту MobileID, запровадимо SmartID та створимо зручну й доступну для українців мережу отримання сервісів eID. До 2024 року 75% населення повинно мати й уміти використовувати грошові та захищені кошти eID. Тоді українці назавжди забудуть, який вигляд має чиновник і де він знаходиться, адже понад 90% усіх державних послуг ми переведемо в онлайн", - заявив радник президента Михайло Федоров під час обговорення проекту концепції "Держава у смартфоні" в Києві у вівторок.

При цьому він зазначив, що команда президента відкрита для пропозицій з боку ринку і прагне залучити український бізнес до цифровізації економіки країни.

У свою чергу, як сказав голова IТ-комітету Спілки українських підприємців (СУП) Дмитро Прядко, досі однією з основних проблем галузі була відсутність стратегічної та пріоритетної підтримки з боку держави.

За його словами, для становлення внутрішнього ринку онлайн-держпослуг потрібні: демонополізація функції надання державних адміністративних послуг; відкриття регламентованого доступу до державних даних для бізнесу; створення бізнесом IТ-сервісів на основі даних та конкуренція між провайдерами сервісів.

Члени IT-комітету СУП висловилися за активізацію роботи держави в питаннях спрощення державно-приватного партнерства, проведення судової реформи для захисту інтелектуального права, повноцінного запуску сервісу eHealth, створення єдиного ідентифікатора фізичної особи.

Як повідомлялося, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що проект "Держава у смартфоні" забезпечить зниження бюрократичного тиску на громадян країни.

В АП планують до 2024 року перевести 90% усіх держпослуг в онлайн-режим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА