17:33 01.02.2021

УДЦР створив карту онлайн-покриття мобільного зв'язку України

1 хв читати
УДЦР створив карту онлайн-покриття мобільного зв'язку України

Український державний центр радіочастот (УДЦР) створив онлайн-карту (http://dev.ucrf.gov.ua:2085/) покриття території України послугами мобільного зв'язку стандартів UMTS і LTE.

Як повідомила прес-служба центру в понеділок, це було одним із завдань, поставлених урядом своїм розпорядженням №1189-р у вересні 2020 року.

УДЦР, зокрема, зазначив, що на виконання цього завдання були вдосконалені теоретичні розрахунки зон покриття території України послугами мобільного зв'язку стандартів GSM, UMTS, LTE. Вони проводилися на основі даних Реєстру присвоєнь радіочастот відповідно до методик, викладених у рекомендаціях Міжнародного союзу електрозв'язку (ITU).

Як пояснює держцентр, кольорова градація рівня сигналу на карті показує рівень охоплення території України послугою за кожним із стандартів: світло-рожева - обмежене охоплення, рожева - задовільне покриття і червона - дуже гарне покриття.

"Дуже гарне покриття" дає можливість користуватися інтернетом, дзвонити та відправляти текстові повідомлення тим, хто перебуває у будівлях, а "обмежене охоплення" - на відкритому просторі.

Як повідомлялося, 30 вересня 2020 року Кабінет Міністрів затвердив план заходів щодо підвищення якості мобільного зв'язку та скорочення кількості скарг споживачів на відповідні телекомпослуги на 2021-2022 рр.

Ухвалення акта передбачає впровадження європейських підходів інформування користувачів щодо рівня якості голосового зв'язку, SMS-повідомлень і мобільного доступу до інтернету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА