18:47 05.08.2021

Усі радіомовники України дотримуються вимог законодавства щодо частки пісень українською - регулятор

2 хв читати
Усі радіомовники України дотримуються вимог законодавства щодо частки пісень українською - регулятор

Зафіксовані моніторингом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в липні показники свідчать про те, що всі радіомовники України дотримуються вимог чинного законодавства (частка україномовної пісні в ефірах має перевищувати 35%, а також не менше ніж 60% усіх передач мають звучати українською).

Згідно з оприлюдненими даними на сайті регулятора в четвер, 100% україномовних пісень було зафіксовано на радіостанціях "Українське радіо" та "Країна ФМ", 95% - на "Радіо "Промінь", 85% - "Радіо "Культура", 64% - "Радіо НВ".

Найнижчий показник, який, однак, перевищує мінімальну встановлену законом частку, у радіо "Шансон" - 39%.

Три радіостанції - "Мелодія", Kiss FM та Ніt FM - поширюють пісні, серед яких частка офіційними мовами ЄС становить не менше ніж 60%. Тому закон передбачає для них обов'язкову частку україномовних пісень на рівні 25%.

Дані моніторингу засвідчили, що пісень українською мовою в ефірі цих радіостанцій було 30-31%.

Говорячи про мову ведення передач, Нацрада зазначає, що лише українською традиційно мовлять ведучі радіопрограм суспільного мовника, "Країни ФМ", "Люкс ФМ". Високі показники продемонстрували також Kiss FM - 93%, "П'ятниця" - 89%, "Перець ФМ" - 83%.

Найбільш суттєві зміни у показниках мовлення радіостанцій були помічені на радіостанції Ніt FM, у якої на 27% зменшилася частка ведення програм державною мовою. Крім того, зменшився на 15% обсяг україномовних пісень протягом однієї доби на "Радіо "Культура".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА