23:12 23.02.2022

Зафіксовано чергову російську DDoS-атаку на урядові сайти України - Держспецзв'язку

2 хв читати
Зафіксовано чергову російську DDoS-атаку на урядові сайти України - Держспецзв'язку

Фахівці з кібербезпеки повідомили про чергову DDoS-атаку на урядові сайти України.

"Сьогодні, 23 лютого 2022 року, стався черговий акт кіберагресії проти України. DDoS-атаки, які безперервно тривають від 15 лютого, сьогодні значно посилились. Були атаковані сайти Кабінету Міністрів України, Верховної Ради, Міністерства закордонних справ, Служби безпеки України та інших органів влади", – йдеться у повідомленні на Тelegram-каналі Держспецзв'язку з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації та цифровізації у середу ввечері.

За інформацією відомства активізувалися фішингові атаки на органи державної влади та об'єкти критичної інфраструктури, поширення шкідливого програмного забезпечення, а також спроби проникнення в мережі приватного та державного секторів і подальших деструктивних дій.

"Команди суб'єктів забезпечення кібербезпеки, інтернет-провайдерів та ІТ-команди об'єктів критичної інформаційної інфраструктури працюють цілодобово, забезпечуючи доступність та цілісність інформаційних ресурсів", – сказано у повідомленні.

Також наголошується, що "сьогоднішні кібератаки вже навіть не потребують детальної технічної атрибуції. Атакувальники, особливо не ховаючись, використовують для фішингових розсилань та DDoS-атак бот-мережі, які нашими спецслужбами однозначно ідентифікуються як пов'язані зі спецслужбами країни-агресора".

У відомстві звернулися до ІТ-служб організацій усіх форм власності з першочерговими рекомендаціями:

1. Ізолювати усі робочі станції та сервери, не пов'язані з виконанням критично важливих функцій, в інтересах громадян, бізнесу і держави.

2️. Оновити системне та прикладне програмне забезпечення робочих систем до останньої версії.

3️. Негайно зробити резервні копії критично важливих інформаційних ресурсів на зовнішні носії.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА