19:40 05.04.2022

Кіберполіція попереджає про атаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів українців у Телеграмі

1 хв читати
Кіберполіція попереджає про атаки, спрямовані на отримання доступу до облікових записів українців у Телеграмі

Зловмисники атакують українських користувачів соціальної мережі Телеграм для отримання несанкціонованого доступу до їх облікових записів, попереджають у Національній поліції України.

"Злочинці розповсюджували повідомлення з посиланнями на нібито вебсайт Телеграм для отримання несанкціонованого доступу до акаунтів згаданого сервісу, зокрема з можливістю перехоплення одноразового коду з SMS. Фахівці Департаменту кіберполіції та Урядової команди реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA досліджували цільові атаки на громадян України. В результаті подібних атак зловмисники викрадають дані сесії, список контактів та історії листування", - повідомляється у Телеграм-каналі Нацполіції у вівторок.

Українські кіберфахівці заблокували хостинг, з якого велися атаки, проте зловмисники переїжджають на хостинги РФ.

"Закликаємо бути пильними і в жодному разі не переходити за підозрілими посиланнями. Також слід встановити додатковий пароль для двоетапної автентифікації в Телеграмі (разом із кодом, що надходить SMS). Додатково необхідно в налаштуваннях Телеграму завершити всі сеанси, крім поточного. У разі отримання подібних повідомлень просимо терміново інформувати суб'єкти забезпечення кібербезпеки України з метою вжиття невідкладних заходів щодо блокування шкідливих вебресурсів", - йдеться в повідомленні.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА