12:28 20.10.2023

Google підтримуватиме ініціативи з цифровізації української культурної спадщини й протидії дезінформації - Мінкультури

2 хв читати
Google підтримуватиме ініціативи з цифровізації української культурної спадщини й протидії дезінформації - Мінкультури

У Міністерстві культури та інформаційної політики (МКІП) заявляють, що Google підтримуватиме ініціативи відомства щодо цифровізації української культурної спадщини й протидії дезінформації.

"Українська культура - це не лише музеї та культурні об'єкти, це люди, які створюють і підтримують українську спадщину. Ми пропонуємо Google поставити амбітну спільну мету - підтримати обдарованих митців, які мають великий творчий потенціал і мріють стати авторами цифрових творів мистецтва. Ми були б вдячні, якби Google у партнерстві з МКІП запровадив гранти для навчання молодих українських митців у сфері Диджитал Арт", - ідеться в повідомленні пресслужби відомства за результатами зустрічі в. о. міністра Ростислава Карандєєва з представниками компанії Google.

Крім того, він висловив пропозицію щодо партнерства та участі Google у процесі оцифрування музейних артефактів і створення баз даних для зберігання цих об'єктів, а також запропонував ідею проєкту відтворення цифрових образів легендарних українських постатей на платформах Google.

Своєю чергою віцепрезидентка Google із взаємодії з органами державної влади та публічної політики в Європі Аннет Кробер-Ріль висловила готовність продовжити співпрацю в боротьбі з дезінформацією на платформі YouTube й підтримувати розвиток цифровізації культури в Україні, включно з сучасним мистецтвом і підготовкою митців.

"Щодо оцифрування та роботи з базами даних, у нас є конкретна пропозиція - оцифрування книжок. Цю ідею можна втілити на практиці. Крім того, одним з можливих методів просування України як бренду та української культури є використання платформи YouTube, і ми готові спільно розглянути та втілити цю ініціативу на практичному рівні", - додала вона.

Також представники Google висловили готовність інвестувати зусилля у співпрацю з креаторами, включно з використанням штучного інтелекту для спільної роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА