11:22 05.10.2021

Автор АННА ЧУБОТІНА

Освітній апдейт у КСВ проектах Arricano

4 хв читати
Освітній апдейт у КСВ проектах Arricano

Анна Чуботіна, СЕО Arricano

 

Швидкість змін у сучасному світі настільки стрімка, що встигати за нею складно як в бізнесі, так і в інших соціально-значущих сферах. Особливо в освіті, де мова йде не стільки про інтелектуальні можливості і напрацювання, а скоріше про потребу і вміння адаптуватися до нових реалій, щоб впевнено, грамотно і з користю реалізувати свій потенціал, максимально скористатися новими технологіями як в онлайн-навчанні, так і в управлінні мотивацією і увагою учнів.

Всі ми розуміємо важливість шкільної освіти, що дає базис або імпульс у житті, в набутті  навичок навчатися, отриманні знань та у виборі професії. У цей період школярі проходять найважливіший етап становлення себе як особистості. І на цьому шляху разом із сім'єю ключову світоглядну настанову дають педагоги.

Локдаун і вимушений перехід навчання в онлайн-формат зіткнув із багатьма труднощами, головна з яких – це потреба в новій моделі взаємодії між вчителями і школярами за допомогою гаджетів і екранів. Традиційні шкільні напрацювання взаємодії в класі виявилися не завжди ефективними в дистанційному форматі.

Осмислюючи це питання, в Arricano ми дійшли висновку, що якщо посилити дві складові онлайн навчання, можна істотно підвищити ефективність всього циклу освітнього процесу в школі. І перша, і друга складові стосуються педагогів, а саме їхніх комп'ютерних навичок і самомотивації долати труднощі, вчитися новому, щоб цю компетенцію допитливості і адаптивності до змін передавати дітям.

Тому в рамках корпоративної ESG політики соціальних проектів ми розробили Teachers' Self Upgrade - програму підвищення кваліфікації вчителів, яка відповідає новим викликам в освітній сфері. Оскільки два наші торговельні центри знаходяться в Деснянському районі Києва, плацдармом для реалізації нашої ідеї став ТРК "Проспект".

Наша команда, яка займалася реалізацією Teachers' Self Upgrade, спільно з Деснянською РДА провела дослідження серед вчителів цього району та з'ясувала, яка тематика курсів для них актуальна, які можуть з'явитися додаткові запитання та пропозиції. Варто зазначити, що ми вміємо проводити такі BTL-івенти і переговори, що запам'ятовуються, вести комунікації з усіма стейкхолдерами бренду торговельного центру, створювати яскравий і мотивуючий креатив. Але для розробки навчальної програми для вчителів знадобилася зовнішня експертиза.  Ми звернулися до профільної громадської організації "Освіторія", спільно з якою і був запропонований перелік спікерів і тематика лекцій. Це і ефективне оцінювання знань учнів при дистанційному форматі, і нова роль вчителя для покоління Z і Альфа, у яких нове розуміння авторитетів, і цифрові технології&лайфхаки, і множинний інтелект школярів про те, як вони сприймають реальність. Особливо хочу виокремити дискусію Meet&Talk, під час якої педагоги озвучили потребу у формуванні бренду вчителя як професії та інтерпретації еліти українського суспільства. Особисто я повністю згодна з тим, що вчителі – це дійсно еліта нашої країни. Адже всі п'ять характеристик еліти притаманні педагогічному співтовариству, а це - відповідальність, лідерство, стійка громадськість, що керує свідомістю тисячі школярів та має спільні інтереси.

Зустріч із вчителями ми провели в стилі бізнес-конференції. Це додало проекту та його учасникам додаткової цінності, мотивації та статусу. За відгуками ми зрозуміли, що педагоги відчули, що їхня праця, зусилля, робота і творчі рішення важливі.  Педагоги не залишилися сам на сам із новими викликами онлайну. Суспільство, бізнес, органи місцевої влади готові їх підтримати. Близько 150 столичних вчителів отримали заряд до самомотивації та набули нових навичок для ефектного проведення занять в онлайні.

Хочу подякувати всім нашим партнерам, які приєдналися до проекту Teachers' Self Upgrade в ТРК "Проспект", щоб провести унікальний соціально-просвітницький проєкт, який не має аналогів на ринку рітейлу і девелопменту. Це Multiplex, який виділив зал для проведення бізнес-конференції, а також FMCG, fashion, NGO і медіа-бренди: Деснянська районна адміністрація, "Освіторія", EBA, "Вікенд у Києві", "Тиждень", Телеканал "Київ", Ad.A.Agency, VOVK, COLIN'S, MAY Ukraine.

Для Arricano освітні проекти завжди були пріоритетним напрямком у соціальній складовій. У нашому корпоративному портфоліо є проєкти співпраці зі студентами, школярами, а тепер ще й з вчителями. Для працівників компанії ми також регулярно проводимо навчання - як на базі платформи Європейської Бізнес Асоціації, так і залучаємо корпоративних тренерів. Працівники самостійно розробляють і презентують колегам свої професійні напрацювання.

Ми віримо в силу, ефективний вплив і необхідність освіти і самоосвіти, мотивації і самомотивації, важливість розвитку нових навичок і компетенцій. А соціально-просвітницький проект Teachers' Self Upgrade ще раз довів, що сучасний професійний торговельний центр – це гнучкий чутливий соціальний простір для людей, де можна отримувати і споживчий досвід, і реалізовувати соціально-важливі взаємодії з ком'юніті ТРЦ, наповнюючи і розвиваючи окремі аспекти суспільного життя. В даному випадку - освіта, адаптивність і нові педагогічні лайфхаки, без яких неможливо уявити сучасну освіту.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

КОСТЯНТИН БОНДАРЄВ

Зупинка транзиту російського газу через Україну: агресор втратить мільярди

ІГОР ЖДАНОВ

Як з брудною водою ледь не вилили дитину Або як зберегти вітчизняне виробництво засобів тактичної медицини

ВІТАЛІЙ ГЕРСАК

Коли добра воля держави дійде до добровольців?

РУСЛАН ГОРБЕНКО

Війна триває 10 років. Ми не маємо права про це забувати

СЕРГІЙ ТАРУТА

"Санкційний Рамштайн": як зупинити ракетний терор росіян?

ОЛЕКСАНДР КРАМАРЕНКО

Три запитання колишній очільниці Платінум банку

ВАДИМ ЧЕРНИШ

Сталий розвиток України: вибір між "пушкою" і "маслом"

СЕРГІЙ МАГЕРА

Екоцид світового масштабу: чи відповість Кремль за злочини проти довкілля

ОЛЕКСАНДР КРАМАРЕНКО

Гойдалки? Та це нормально, навіть закономірно для криптовалют

МИКОЛА ОРЕХОВСЬКИЙ

Закон про декриміналізацію виробництва зброї: шлях до захисту та розвитку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА