23:47 18.04.2022

Автор ОЛЕКСАНДР НОВОХАТСЬКИЙ

Справжня Україна. Жива душа, яка дивує світ

4 хв читати
Справжня Україна. Жива душа, яка дивує світ

Олександр Новохатський, політичний аналітик, директор аналітичних програм соціологічної служби "Український барометр"
 

"I thought I knew what bravery is, and then I saw Ukraine" (Я гадав я знаю хоробрість, а потім я побачив Україну), - напис над станцією Нью Йоркського метро у США. Таких прикладів висловлення здивування від перебігу подій в Україні буде ставати дедалі більше. Цивілізований світ перебуває на порозі відкриття України в неочікуваному ракурсі.

В усьому світові помічають та висловлюють своє здивування хоробрістю та стійкістю українців, які чинять супротив агресивному вторгненню російських військових сил. Але у цьому немає нічого дивного. Українці отримали шанс бути собою в цій ситуації.

Міфи про українців, що розповсюджувались вельми щедро російськими рупорами (не)правди були основою для формування хибного образу України та українців. І не тільки увесь світ був заручником зформованого упередженого зображення. Багато володарів паспорта із тризубом також ставали жертвою багаторічної деструктивної пропаганди.

Саме зараз можна побачити справжню Україну. Вільних людей, які сприймають свої землі, увесь простір свого життя виключно як нерозривну частину самих себе. Українці, носії феномену Українства не можуть вчиняти інакше. Їх веде внутрішнє відчуття відповідальності за усе, що відбувається навколо. Це відчуття прийнято звати сумлінням.

Українці неймовірно людино-центричні. Їх світоглядна модель буття базується на внутрішньому відчутті людини, щодо правильності поведінки. Вони не шукають зразків та прикладів. Вони прислухаються до себе, до свого людського єства та чинять так, як наказує чинити "серце".

Мужність та відвага породжуються самою людською сутністю українців. Свобода та бажання Незалежності породжуються тим самим джерелом. Українці живуть у Любові до всього живого. І та Любов не знає страху. Усе в українців робиться з любов’ю. Навіть війна. Вони не можуть інакше. Бо стан Любові споріднений з станом Волі-Свободи.

Любов для українців не виражена гормональними особливостями людського організму. Для цього фізіологічного стану закоханості є особливе слово – Кохання. Будь-який українець про це знає із дитинства.

Сьогоднішні "дивовижі хоробрості" та "самоорганізація", це явища не новітнього характеру. Це наслідки сутності Українства. Саме того культурного фундаменту ідентичності, що чітко відмінний від сусідніх країн.

Окрім сприйняття себе через  своє сумління, Українці ще й навколишній світ сприймають повним продовженням себе. Українське слово Воля, яке зображено у вигляді тризуба на державному гербі є ключовим для розуміння такої природи Українства. Україна, це і є Воля.

Воля-Всесвіт, Воля-Людина, Воля-Свобода. Це жодним чином не різні слова та різні думки. Це цілісний чуттєвий стан людського створіння, яке сприймає себе нерозривно пов’язаним із Всесвітом через Свободу. Українці, носії феномену Волі, неймовірно чуттєві до існування простору Свободи.

І це не дивно. Згідно сакральної філософії Українства виключно Воля-Свобода дає можливість знайти своє місце у просторі стосунків з іншими людьми та віднайти свій стан Щастя. Тому що для українця, те саме Щастя, це мати можливість реалізувати власні чесноти, знання, таланти.

Країна українців стала об’єктом багаторічної брехні. Українці, це не зовсім "етнічна нація". І, навіть не "політична …" Українство мультиетнічне та придатне для організації життя для будь-якого культурного етносу. Це цивілізаційно-культурний феномен, цілком здійснений для порозуміння та використання людьми всього світу. Україна, це простір співжиття з відкритим кодом доступу.

Наприклад (неймовірно яскравий), тут досить бути "просто хорошим человеком", для того щоб тебе обрали президентом держави. Так само, як Володимира Зеленського у 2019-му. І це був вибір, що робився через серце. Вибір хоробрих людей, які неймовірно сильно бажають вийти з радянського минулого, вийти з під впливу Росії, вийти з під впливу брехливих міфів про себе.

Немає нічого дивного у хоробрості українських солдатів та пересічних жителів України. Вони захищають те, що люблють усім своїм серцем. Захищають, як самих себе. Цілком так само, у стані Любові, вони будуть відбудовувати свою країну після перемоги над агресивною та авторитарною Росією.

Настав час для усього світу вибудовувати стосунки з Україною "із чистого аркуша". Не на підставі побрехеньок, міфів та штампів російської брехливої пропаганди. Зараз є слушний момент будувати стосунки із країною, яка для всього світу щиро відкриває свою прекрасну живу душу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МИХАЙЛО ЦИМБАЛЮК

Україні необхідно збільшити ренту за транзит російської нафти, а виручені гроші скерувати на потреби ЗСУ

ВАЛЕНТИН НАЛИВАЙЧЕНКО

Послання Чорнобиля людству: ціна правди і нехтування ядерними загрозами

ОЛЕКСАНДР КРАМАРЕНКО

Коли воно знадобилось

ОЛЕКСІЙ МОВЧАН

Чому скасування мораторію на продаж майна держпідприємств — це ще один крок на шляху до європейських стандартів бізнесу

ВІКТОР ЛЯХ

Допомога Україні на $60 мільярдів, батько Майка Джонсона та українські пожежники-рятувальники: що тут спільного?

ВОЛОДИМИР БОРЕЙКО

Держлісагентство проти Червоної книги

ІРИНА МУДРА

Наполегливість дає результат: рішення про конфіскацію активів рф наближається

АНТОН БОЛДИРЄВ

Інструменти для інвестування: Світові тренди та вибір українців

АНДРІЙ СТАСЕВСЬКИЙ

Моторні біопалива: чи здатна Україна до промислово-аграрного прориву

КОСТЯНТИН БОНДАРЄВ

Вибори до Європарламенту: збільшення ваги євроскептиків, але не критично

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА