19:33 13.10.2017

ФДМ розпочав відбір керівника Одеського НПЗ

2 хв читати
ФДМ розпочав відбір керівника Одеського НПЗ

Фонд державного майна (ФДМ) розпочав пошук в.о. керівника держпідприємства "Одеський нафтопереробний завод" (НПЗ), що створюється на базі конфіскованих на користь держави цілісних майнових комплексів (ЦВК) ПАТ "Одеський НПЗ" і ТОВ "Енергія і газ Україна".

Як зазначено в повідомленні Фонду в п'ятницю, він приймає заяву і документи від зацікавлених осіб протягом 20 днів після 13 жовтня.

Серед критеріїв до кандидатів, зокрема, розуміння загальних принципів нафтопереробної галузі, "дисциплінованість і системність, дипломатичність і гнучкість, самоорганізація і орієнтація на розвиток, інноваційність та креативність, вміння працювати в стресових ситуаціях", а також "вміння вирішувати комплексні завдання в умовах обмеженого часу, працювати при багатозадачності".

Як повідомлялося, 19 червня цього року Суворівський райсуд Одеси прийняв рішення про спеціальну конфіскацію ЦВК Одеського НПЗ і "Енергія і газ України", що належать групі "ЄЄПЕК" Сергія Курченка. Наприкінці липня це рішення підтвердив апеляційний суд.

Проектна потужність підприємства з переробки сировини становить 2,8 млн тонн на рік. Російська компанія "ЛУКОЙЛ" придбала два пакети акцій ВАТ "Одеський НПЗ" за 25,95% на некомерційних конкурсах у 1999 році за 27,27 млн грн, потім збільшила свою частку до 97%.

У серпні 2005 року Одеський НПЗ було зупинено на реконструкцію, він відновив роботу лише в квітні 2008 року, проте потім знову був зупинений в жовтні 2010 року в зв'язку з економічною ситуацією, що склалася на ринку нафтопродуктів в Україні, а також зі зміною схеми поставок нафти.

У 2013 році Одеський НПЗ у НК "ЛУКОЙЛ" купила група "СЄПЕК" С.Курченка, щоо перебуває у розшуку. Пізніше повідомлялося про передання "СЄПЕК" підприємства в заставу ВАТ "Банк ВТБ" (РФ). Нормальну роботу підприємства так і не було відновлено, наразі воно простоює.

"Енергія і Газ Україна" належав відкритий розподільчий пристрій (ВРП) 110 кВ, нежитлові будівлі енергоблоку - когенераційна установка для комбінованого виробництва теплової та електричної енергії з утилізацією атмосферного залишку вісбрекінгу, що забезпечує життєдіяльність Одеського НПЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА