13:19 08.11.2017

ДФС та митники Литви розслідують законність перебування в Україні авто з литовською реєстрацією

2 хв читати
ДФС та митники Литви розслідують законність перебування в Україні авто з литовською реєстрацією

Митний департамент при Міністерстві фінансів Литовської Республіки на запит Державної фіскальної служби України (ДФС) розпочав розслідування стосовно законності ввезення та використання на території України транспортних засобів, зареєстрованих на території Литви, повідомляється на сайті ДФС у середу.

Згідно з повідомленням, таким чином розпочато практичну реалізацію досягнутих попередніх домовленостей між ДФС і митними органами Литви під час конференції Twinning 19-20 вересня в Києві.

Згідно з даними ДФС, станом на 1 листопада 2017 року в Україні перебувають понад 59 тис. транспортних засобів із литовської реєстрацією, левова частка яких - 44,6 тис. - ввезена в режимі тимчасового ввезення.

За даними ДФС, в.о. голови служби Мирослав Продан 7 листопада зустрічався у Вільнюсі з генеральним директором Митного департаменту Литви Арунасом Адоменасом.

"Ми вдячні литовській стороні за допомогу в реформуванні митних органів України та приведення національного законодавства і практики у відповідність з європейськими стандартами", - цитує прес-служба М.Продана.

Серед успішних проектів співпраці ДФС і Митного департаменту Литви він, зокрема, назвав реалізований в 2015 році проект "Розвиток інституційного потенціалу митної служби України", роботу литовських фахівців під час реалізації проекту міжнародної технічної допомоги Twinning "Підтримка ДФС у розвитку елементів інтегрованого управління кордонами", що завершиться в грудні поточного року, та низки інших проектів.

Перспективним напрямком подальшого співробітництва М.Продан визначив участь України в єдиному режимі транзиту і приєднання до загальної системи NCTS, у рамках якого ще одна з домовленостей з Литвою - можливість закупівлі програмного продукту, допомога литовських колег зі встановлення програми і навчання працівників ДФС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА