18:48 29.11.2017

Запорізький НВК "Іскра" розпочне у 2018-2020 рр. впровадження серійного виробництва технологій ЗD-друку

2 хв читати

КП "Науково-виробничий комплекс "Іскра" (Запоріжжя) продовжує технологічне оновлення виробництва та готує впровадження в серійне виробництво технологій ЗD-друку.

Згідно з повідомленням на сайті підприємства, відповідно до перспективного плану розвитку НВК "Іскра" придбання, введення в експлуатацію та впровадження в серійне виробництво комплексів ЗD-друку планується розпочати у 2018-2020 роках.

На сьогодні для конструкторів та інженерно-технічного персоналу підприємства за підтримки міжнародного проекту Internet of Things: Emerging Curriculum for Industry and Human Applications програми ЄС "Еразмус+" уже організовано навчальну науково-технічну програму з тривимірного моделювання і друку, повідомила прес-служба.

Як зазначив директор НВК "Іскра" Юрій Пащенко, слова якого наводяться в повідомленні, під час практичних занять персонал зможе навчитися роботи з 3D-принтером і 3D-сканером, а також опанувати сучасне програмне забезпечення для тривимірного дизайну. Він уточнив, що хоча 3D-друк часто називають "магічною" технологією, який дає змогу перетворювати отримані в CAD-системах зображення на готові вироби, в реальності процес 3D-друку потребує багато ручної праці та передбачає попередню підготовку й подальшу обробку надрукованих деталей для досягнення їх бажаної якості.

З вересня на базі НВК "Іскра" вже розпочав роботу новий навчальний центр інформаційних технологій, оснащений комп'ютерами з програмним забезпеченням SEARCH і CADMECH компанії INTERMEСH, а також AutoCAD і Inventor компанії Autodesk, зазначається в повідомленні.

НПК "Іскра" - один із національних лідерів у галузі активної радіолокації, з квітня 2011 року за рішенням уряду України входить до складу держконцерну "Укроборонпром". У мирний час близько 80% продукції НПК "Іскра" постачалося на експорт до понад 50 країн.

У воєнний час на потужностях НПК "Іскра" освоєно виробництво нових видів радіотехнічної техніки і, зокрема, прийняту на озброєння ЗСУ в 2014 році станцію РЕБ "Мандат-Б1Е" розробки ДАХК "Топаз" (Донецьк). Нині підприємство також забезпечує в ініціативному порядку власним коштом розробку РЛС нового покоління, що працює на твердотільних модулях. За своїми характеристиками нова РЛС 80К6Т КП "НВК "Іскра" відповідає найкращим світовим аналогам.

У 2014-2017 роках КП НПК "Іскра" виготовило й передало військовим замовникам, зокрема й зарубіжним, понад 30 од. військової техніки.

В умовах нових викликів обороноздатності України оперативне переоснащення ЗСУ сучасними засобами РТР і РЕБ належить до пріоритетів ОПК.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА