09:39 13.12.2017

Сбербанк РФ продав український ВіЕс банк бізнесмену Тігіпку

2 хв читати

Sberbank Europe AG (дочірня компанія Сбербанку Росії) завершила операцію з продажу 99,92% ВіЕс Банк групі "ТАС" Сергія Тігіпка, йдеться в повідомленні російської кредитної організації.

Операція була схвалена Антимонопольним комітетом України, Національним банком України, а також Європейським центральним банком.

Голова групи "ТАС", голова наглядової ради ТАСкомбанку С.Тігіпко, коментуючи операцію, зазначив, що придбання ВіЕс Банку відповідає довгостроковій стратегії розвитку фінансового сектора групи та позитивно вплине на зміцнення її позицій на банківському ринку України.

"Інвестиції в придбання ВіЕс Банку - це не лише крок до подальшого зростання групи "ТАС", а й насамперед інвестиції в стабільний розвиток фінансової системи України та забезпечення надійності банківського обслуговування... Переконаний, що інноваційно-технологічний потенціал групи "ТАС" дозволить клієнтам ВіЕс Банку отримати нові перспективи для розвитку свого бізнесу та примноження власних коштів", - наведено його слова на веб-сайті групи.

Сбербанк продав українську "дочку" у рамках реалізації стратегії щодо виходу з банківського ринку України. Передбачається, що операція матиме нематеріальний вплив на фінансові показники групи Сбербанку.

Юридичним консультантом Сбербанку щодо операції виступила компанія Herbert Smith Freehills CIS LLP.

Національний банк України на початку листопада 2017 року погодив бізнесмену Сергію Тігіпку опосередковане придбання 99,9% акцій ВіЕс Банку. Прямим покупцем буде кіпрська компанія Bailican Limited.

ВіЕс Банк (VS Bank, до 16 грудня 2013 року - Фольксбанк, раніше - Електрон банк) заснований у 1991 році. Згідно з даними Нацбанку України, станом 1 липня 2017 року за розміром загальних активів ВіЕс Банк посідав 28-ме місце серед 88 банків, що діяли в країні.

Група "ТАС" заснована в 1998 році, має активи у фінансовому та промисловому секторах, сільському господарстві, нерухомості, фармацевтиці та венчурних проектах. До фінансового сектора групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, дві страхові компанії та низка інших організацій. Засновником та основним акціонером групи є С.Тігіпко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА