11:16 14.12.2017

НБУ розширив можливості для бізнесу достроково погашати кредити в іноземній валюті

1 хв читати
НБУ розширив можливості для бізнесу достроково погашати кредити в іноземній валюті

Національний банк України (НБУ) у рамках подальшого послаблення окремих обмежень на валютному ринку розширив можливості для бізнесу достроково погашати кредити в іноземній валюті, повідомляється на веб-сайті центробанку.

НБУ, зокрема, розширив перелік випадків, коли бізнес може достроково погашати кредити та позики в іноземній валюті, отримані резидентами від нерезидентів.

"Відтепер достроково можна буде погасити кредит або позику, у реалізації якої бере участь іноземна держава через уповноважених нею осіб (шляхом кредитування, страхування, гарантування)", - повідомив НБУ.

Окрім цього, Нацбанк скасував обмеження на максимальну суму переказів іноземної валюти для операцій уповноважених банків, які вони здійснюють на підставі індивідуальних ліцензій НБУ.

"Досі максимальний ліміт за такими операціями становив $50 тис. (в еквіваленті) протягом одного календарного місяця. В подальшому банки зможуть проводити такі перекази інвалюти на суму, визначену в індивідуальній ліцензії", - йдеться в повідомленні.

Відповідні рішення правління Нацбанку затверджені постановою №128 від 12 грудня 2017 року "Про внесення змін до постанови правління НБУ від 13 грудня 2016 року №410", яка набуває чинності з 14 грудня 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА