17:27 02.01.2018

Яценюк продав 30% телеканалу Espreso.TV

2 хв читати
Яценюк продав 30% телеканалу Espreso.TV

Екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк продав американській компанії Atmosphere Entertainment, Inc. (Нью-Йорк), підконтрольній Івану Жеваго - синові депутата Костянтина Жеваго, 30-відсоткову частку телеканалу "Espreso.TV" за $1 млн 465,28 тис., повідомила прес-секретар політика Ольга Лаппо.

"У результаті прозорого та публічного продажу частки власності телеканалу він сплатить до державного бюджету близько 7 млн грн податків", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

У середині серпня 2017 року О.Лаппо повідомила, що А.Яценюк реалізував опціон від 2013 року і придбав у співзасновника телеканалу Лариси Княжицької 30% акцій за 3,8 млн грн.

За словами прес-секретаря, А.Яценюк отримав можливість продажу своєї частки телеканалу і реалізував її, щоб уникнути спекуляцій про політизацію діяльності каналу.

О.Лаппо зазначила, що продаж відбувся без схем оптимізації податків і використання офшорних компаній, а всі фінансові транзакції пройшли перевірку у відповідних банках США і України.

Раніше сам телеканал "Espreso.TV" заявив, що американська компанія І.Жеваго також придбала 40-відсоткову частку каналу в дружини глави МВС Інни Авакової і 7,5% у Л.Княжицької - дружини народного депутата Миколи Княжицького, яка зберегла у власності після продажу 22,5%.

Телеканал "Espreso.TV" створений восени 2013 року. Серед його засновників - М.Княжицький і колишній головний редактор тижневика "Комментарии" Вадим Денисенко. Канал оформлено на ТОВ "Голдберрі", яке, в свою чергу, на 100% належить ТОВ "Астра Фінанс" (Київ). Дані про зміну власників вже внесено до держреєстру.

М.Княжицький на початку грудня 2017 року повідомив, що його колега із парламенту, мажоритарій гірничорудної компанії Ferrexpo і власник так званої "фінансово-промислової групи" "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго хоче купити "Espreso.TV". За повідомленнями ЗМІ, І.Жеваго - син Жеваго.

"Канал, у принципі, прибутковий, завдяки тому, що у нас розміщується реклама підприємств, пов'язаних з однією з груп, - це група, наближена до Костянтина Жеваго. І він хоче купити наш канал і, думаю, що це відбудеться, і він його купить", - сказав М.Княжицький в ефірі програми "HARD з Влащенко" на телеканалі ZIK на початку грудня. На його думку, Жеваго вигідна така покупка, тому що він рекламує на ньому свої товари, а каналу це вигідно, тому що він прибутковий.

М.Княжицький наголосив, що канал "прибутковий прозоро: всю рекламу видна в ефірі і ніхто не носить гроші у валізах", однак "не є прибутковим на вільному ринку".

Чистий дохід ТОВ "Голдберрі" в 2016 році скоротився на 40,1% - до 6,81 млн грн, його чистий збиток зріс на 40,4% - до 29,6 млн грн.

Дані за 2017 рік наразі відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА