16:16 10.01.2018

"Мотор Січ" офіційно повідомила про втрату контролю над активами Сніжнянського машзаводу, що на території ОРДЛО

2 хв читати
"Мотор Січ" офіційно повідомила про втрату контролю над активами Сніжнянського машзаводу, що на території ОРДЛО

ПАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) оприлюднило офіційне повідомлення про втрату контролю над активами "Сніжнянського машинобудівного заводу" (СМЗ), який входить до складу компанії та розміщений території ОРДЛО

"Публічне акціонерне товариство "Мотор Січ" заявляє про втрату з 20.12.2017 року контролю над управлінням активами відокремленого підрозділу "Сніжнянський машинобудівний завод", що на тимчасово неконтрольованій Україною території Донецької області", - інформує "Мотор Січ" в повідомленні на сайті компанії.

"Саме тому рада директорів товариства звернулася до відповідних державних органів з повідомленням про тимчасову втрату контролю. Органи акціонерного товариства вживають заходів щодо забезпечення збереження активів цього підприємства", - наголошується в повідомленні.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в керівництві "Мотор Січ", втрата контролю над активами СМЗ не позначиться на кооперації та виробничих планах підприємства.

"З огляду на те, що СМЗ з 2014 року перебуває на тимчасово неконтрольованій території, ще раніше нами було розпочато роботу з організації виробництва продукції, що випускається СМЗ на потужностях "Мотор Січ". На сьогоднішній день ця задача вирішена", - зазначив співрозмовник агентства.

Сніжнянський машзавод - спеціалізоване підприємство в складі ПАТ "Мотор Січ" з виробництва лопаток і дисків газотурбінних двигунів, раніше було задіяне у виробництві 55 типів і модифікацій авіадвигунів.

ПАТ "Мотор Січ" - один з найбільших світових виробників двигунів для авіаційної техніки, а також для промислових газотурбінних установок. Постачає продукцію більш ніж в 100 країн світу. У 2012 році в Запоріжжі створено вертолітне КБ "Мотор Січ". Наразі ПАТ забезпечує, зокрема, виробництво багатоцільових вертольотів Мі-8МСБ і Мі-2МСБ, є ремоторизованими і модернізованими версіями радянських багатоцільових Мі-8Т та Мі-2. У 2015 році "Мотор Січ" розпочато поставки вертолітної техніки в армію в рамках держоборонзамовлення (ДОЗ).

За даними компанії, в січні-вересні 2017 ПАТ "Мотор Січ" збільшив консолідований чистий прибуток за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) на 36, 74% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 2 млрд 575,69 млн грн. Консолідований чистий дохід "Мотор Січі" за підсумками 9 міс. зріс на 20,85% - до 9 млрд 107,83 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА