17:56 22.01.2018

Бізнесмен Біба звинувачує екс-міністра-втікача Ставицького у спробі захоплення АЗС "БРСМ-Нафта"

3 хв читати
Бізнесмен Біба звинувачує екс-міністра-втікача Ставицького у спробі захоплення АЗС "БРСМ-Нафта"

 Бізнесмен Андрій Біба звинувачує екс-міністра екології України, втікача Едуарда Ставицького (також відомого як Натан Розенберг) та його партнерів у спробі захоплення автозаправних станцій (АЗС) "БРСМ-Нафта".

Про це він заявив в інтерв'ю галузевому інтернет-виданню Enkorr.

"Я бачу, що всі (заправки "БРСМ-Нафта"- ІФ) перереєстровано на нашу колись загальну (з Е.Ставицьким - ІФ) компанію (Solferino Casas SA - ІФ), печатки, документи та реєстраційні відомості залишилися у нього, які можуть бути сумніви? До того ж на мене вже вийшли посередники, мовляв, давайте домовлятися. Посередники, які прийшли, підтверджують, що це їхнє угруповання", - цитує видання А.Бібу.

За словами бізнесмена, раніше вони вели бізнес з Е.Ставицьким на паритетних засадах, однак після того, як останній залучив партнерів (голландця Ролландо Піппера і росіянина Даніеля Болотіна), відносини ускладнилися, і в 2016 році сторони вирішили розділити мережу АЗС "БРСМ-Нафта" навпіл. Кожній із сторін відійшло по 63 АЗС, нафтобази та бензовози залишилися у власності А.Біби (Е. Ставицький отримав компенсацію в половину вартості нафтобаз і бензовозів). Усі 126 АЗС залишилися в управлінні А.Біби (половина - на умовах оренди).

Однак, як зазначає А.Біба, пізніше Е. Ставицький та його партнери вирішили, що оптимальним є продаж АЗС.

"За останні 2-3 роки надходило багато різних пропозицій, приблизно таких: "Наважуйся, є хороші, реальні покупці в Росії, давай продамо мережу і отримаємо дуже хороші гроші". Я відмовився, мені це не цікаво... Але я їм потрібен. За свої 63 заправки вони багато не отримають, це не працюючий бізнес, це просто майно. Тим більше, я б познімав фірмову обшивку з логотипами "БРСМ Нафта", і ці об'єкти були б не такими вже й привабливими. я відмовився від продажу, і вони вирішили зробити це без мене", - цитує бізнесмена Enkorr.

За словами А.Біби, у результаті, сторона Е.Ставицького вирішила перереєструвати належні йому АЗС на підконтрольну їм компанію Solferino Casas S.A.

"У грудні вони відкрили фірму "Імбрем Аурум Лтд"(дочка Solferino Casas - ІФ) і, нібито, я зі своєю дружиною зайшли в цю фірму і внесли своє майно. А потім не прийшли на збори засновників, його провели без нас і потім звідти викинули. Для цього вони підробили доручення італійського нотаріуса на якусь громадянку Грузії Саломе Чапандзе, яка отримала право розпоряджатися нашим майном. Згодом ця грузинка передовірила це на якогось хлопця з міста Шахтарськ на НКТ. Хлопець пішов до нотаріуса, а цей "чорний" нотаріус провів операцію на підставі передоручення", - резюмує бізнесмен.

За його даними, на сьогодні італійський нотаріус Сальваторе Клаудіо звернувся до поліції у зв'язку з підробкою довіреності, нібито виданої від його імені.

Як повідомлялося, раніше ДФС донарахувала мережі АЗС "БРСМ-Нафта" податки на 2,4 млрд. На сьогодні компанія "Стейт Ойл", до якої безпосередньо висувалися претензії фіскальної служби, вже не має в своєму розпорядженні жодних важливих активів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА