12:41 25.01.2018

Пропозиція валюти з боку населення, як і раніше, перевищує відповідний попит

2 хв читати
Пропозиція валюти з боку населення, як і раніше, перевищує відповідний попит

Пропозиція валюти з боку населення, незважаючи на тимчасові сплески купівельної активності, як і раніше, перевищує відповідний попит, заявляє глава Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин.

"Погіршення курсових очікувань стимулювало попит на готівкову іноземну валюту з боку населення. Втім, населення продовжує більше продавати валюти, ніж купувати, витрачаючи, таким чином, свої заощадження на споживчі потреби", - написав він на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

За його даними, в грудні 2017 року і січні 2018 року спостерігалося скорочення пропозиції іноземної валюти з боку експортерів, оскільки вони вважають за краще зберігати свої кошти за кордоном і підвищення попиту на валюту переважно з боку газотрейдерів і підприємств паливно-енергетичного комплексу.

"Як наслідок - у грудні-січні спостерігалося пожвавлення попиту на безготівкову іноземну валюту", - зазначив Б.Данилишин.

Глава Ради НБУ запевняє, що тимчасове перевищення попиту над пропозицією не несе будь-якої загрози національній грошовій одиниці, ситуація під контролем НБУ і під наглядом Ради НБУ.

Він повідомив, що Рада НБУ має намір обговорити стан валютного ринку, динаміку обмінного курсу гривні, а також монетарні аспекти курсової динаміки під час майбутнього 30 січня засідання.

Як повідомлялося, курс гривні на міжбанківському валютному ринку у вівторок 23 січня зміцнився на 6 коп. і 24 січня ще на 3 коп. - до 28,835 грн/$1.

У четвер, 25 січня, курс гривні на міжбанку продовжує зміцнюватися: станом на 12:00 котирування гривні підвищилися до 28,74-28,78 грн/$1.

За даними НБУ, середньозважений курс гривні на міжбанківському валютному ринку в цей день о 12:00 зміцнився до 28,7563 грн/$1 з 28,8654 грн/$1. Торговий обіг до зазначеного часу становив $122,18 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА