16:29 25.01.2018

Жорсткі умови фінмоніторингу призводять до частих відмов від купівлі житла громадянами

2 хв читати
Жорсткі умови фінмоніторингу призводять до частих відмов від купівлі житла громадянами

Умови банківського фінансового моніторингу в Україні, які потребують документального підтвердження легального походження грошей, часто призводять до складнощів з придбанням житла громадянами, повідомив почесний президент KAN Development Ігор Ніконов.

"Все частіше ми бачимо, що прості люди не можуть купити житло через жорсткі вимоги фінмоніторингу. Коли необхідно провести банківську операцію, виникає необхідність довести, звідки гроші на купівлю житла. Багато хто говорить: а у нас немає такої можливості. Ми збирали гроші все життя, раніше ніхто цього не вимагав, а тепер банк більше 150 тис. грн не пропускає. Висуваючи ці вимоги, банки переймаються, багато хто відмовляється від купівлі квартири", - пояснив І.Ніконов агентству" Інтерфакс-Україна ".

На його думку, купівля житла є інвестицією в економіку країни, і вимога доводити походження грошей має бути введена поступово.

ТОВ "К.А.Н. Девелопмент" створено в 2001 році. Портфель реалізованих проектів компанії в Києві включає ЖК "Комфорт Таун", Central Park, ЖК бізнес-класу Tetris Hall, БЦ Senator, ТРЦ Ocean Plaza (партнери проекту столична Ukrainian Development Partners (UDP), і "К.А.Н. Девелопмент"), бізнес-центр класу "А" "101 Tower", ЖК Diamond Hill, ЖК "Паркове Місто" (партнери проекту UDP і "К.А.Н. Девелопмент"), ТРК Arena City, РК ARENA Entertainment, БЦ "Домінант", комерційні паркінги "Білий Кашалот" і на вул. Володимирській, 49а, IQ Business Center.

Почесним президентом і співвласником ГК KAN Development є І.Ніконов (перший заступник голови Київської міськдержадміністрації; в кінці червня 2014 року заявив, що після призначення радником мера Києва Віталія Кличка передав бізнес в управління).


Повний текст інтерв'ю з І.Ніконовим буде опублікований на сайті агентства "Інтерфакс-Україна"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА