08:32 26.01.2018

Нафта Brent подешевшала до $ 70,17 за барель на тлі зміцнення долара

2 хв читати
Нафта Brent подешевшала до $ 70,17 за барель на тлі зміцнення долара

Ціни на нафту продовжують опускатися в п'ятницю після зниження за підсумками попередньої сесії на тлі зміцнення долара США.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures  опустилася на $ 0,25 (0,36%) - до $ 70,17 за барель. Напередодні контракти подешевшали на $ 0,11 (0,16%) - до $ 70,42 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) зменшилася до цього часу на $ 0,18 (0,27%) - до $ 65,33 за барель. У четвер контракти подешевшали на $ 0,1 (0,15%) - до $ 65,51 за барель.

Під час торгів в четвер ціни обох марок піднімалися до максимумів з грудня 2014 року на даних міністерства енергетики США про зниження запасів нафти в країні за підсумками 10-го тижня поспіль.

Однак в останні хвилини торгів тенденція на ринку змінилася, і до закінчення сесії було відзначено зниження цін на Brent і WTI, пише MarketWatch. Цьому сприяло різке зміцнення долара США, що послідувало за заявою американського президента Дональда Трампа про те, що він хотів би бачити сильний долар.

"Долар буде ставати сильнішим і сильнішим, і в підсумку я хочу бачити сильний долар", - сказав Д.Трамп в Давосі в інтерв'ю CNBS.

Індекс ICE, що оцінює динаміку долара щодо шести основних світових валют, опустився в четвер до мінімуму з грудня 2014 року.

Дані Міненерго США, опубліковані раніше на цьому тижні, вказали на зниження запасів нафти за тиждень на 1,07 млн ​​барелів - до мінімуму з лютого 2015 року.

"Запаси нафти в США зменшилися більш ніж на 47 млн ​​барелів за останні 10 тижнів, і цей фактор надає підтримку ринку. Однак видобуток в США наближається до рівня в 10 млн барелів, і підйом до нього може викликати "ведмежий" настрій у трейдерів", - відзначають експерти Sevens Report.

Видобуток нафти на території США минулого тижня збільшився на 1,3%, або на 128 тис. барелів на добу, до 9,878 млн б / д. Показник став рекордним з 1983 року.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

Дефіцит зовнішньої торгівлі України товарами в I кв.-2024 зріс на 10,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА