07:35 29.01.2018

Ціна нафти Brent піднялася вище $ 70,4 за барель

2 хв читати
Ціна нафти Brent піднялася вище $ 70,4 за барель

Ціни на нафту не демонструють єдиної динаміки в ході азіатських торгів у понеділок, проте залишаються біля найвищих позначок більш ніж за три роки, пише MarketWatch.

Ціна березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures зменшилася на $ 0,07 (0,10%) - до $ 70,45 барель.

Нафта WTI з постачанням в березні на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) вранці у понеділок подорожчала на $ 0,24 (0,35%) - до $ 66,38 за барель.

До кінця сесії 26 січня котирування ф'ючерсу на Brent піднялося на $ 0,10 (0,1%), до $ 70,52 за барель, WTI - на $ 0,63 (1%), до $ 66,14 за барель. За підсумками минулого тижня Brent додала 2,8%, WTI - 4,5%.

"Нафтове ралі зараз триває в повній силі, оскільки підвищилися очікування попиту, ослаблення долара і довга низка недільних скорочень комерційних запасів компенсували нещодавнє зростання нафтовидобутку в США", - вважає експерт Sevens Report Тайлер Річі.

За його словами, зупинити підйом цін зараз може лише різке посилення зростання нафтовидобутку в США. Якщо ж цього не станеться, WTI спробує досягти $ 75 за барель в доступному для огляду майбутньому.

Тим часом аналітики Societe Generale попереджають про ризик різкого зниження нафтових цін, оскільки ринок перекуплений. За їхніми оцінками, падіння може скласти до $ 8 за барель, тобто Brent повернеться до коридору $ 62-63 за барель, передає CNBC.

Хедж-фонди та інші спекулятивні гравці недавно збільшили довгі позиції (ставки на підвищення цін) з нафти і нафтопродуктів до рекордних рівнів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

Ситуація з е/е покращиться наступного тижня з потеплінням, але її дефіцит зберігатиметься ще довго - глава "Укренерго"

Харків чи не єдине місто, яке має детальний план підготовки до зими, - радник прем'єра

Потрібно готуватися до обмежень електроенергії практично на все літо - радник прем'єра

Група Єрмака-Макфола представила новий план економічного тиску на РФ

"Укренерго" анонсує погодинні відключення е/е протягом доби, обленерго сподіваються уникнути графіків удень

ЕКА у квітні застрахувало 46 млн грн кредитних договорів, підтримавши 1,07 млрд грн експорту

ЕКА на тижні затвердить продукт страхування інвесткредитів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА