18:29 30.01.2018

Мінфіну доручино опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 р.

2 хв читати
Мінфіну доручино опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій для ОСББ та ЖБК за 2017 р.

Віце-прем'єр-міністр України Геннадій Зубко за підсумками наради 26 січня доручив Міністерству фінансів спільно з Міністерством регіонрозвитку, будівництва та житлово-комунального господарства та Міністерством соціальної політики опрацювати питання відшкодування пільг і субсидій за 2017 рік для ОСББ та ЖБК без відкриття рахунків зі спеціальним режимом використання в Державній казначейській службі.

Відповідний пункт міститься в протоколі наради, оприлюдненому на сайті Мінрегіонрозвитку.

Крім того, Г.Зубко доручив Мінфіну в повному обсязі погасити заборгованість перед ОСББ і ЖБК за пільгами та субсидіями за 2017 рік.

"Ситуація, що виникла зараз з відшкодуванням підприємствам ЖКГ, ОСББ/ЖБК пільг і субсидій, наданих населенню на оплату житлово-комунальних послуг, вимагає негайного реагування з боку Міністерства фінансів України. Новий механізм виплати субсидій, введений в дію наказом Мінфіну 4 січня поточного року, фактично заблокував розрахунки по всій Україні. Підприємства галузі, ОСББ/ЖБК не повинні бути заручниками ситуації", - зазначили в прес-службі Мінрегіонрозвитку.

Як повідомлялося, наприкінці минулого тижня Управління праці та соціального захисту населення почали розсилати ОСББ і ЖБК листи з вимогою негайно відкрити в Казначействі рахунки із спеціальним режимом використання окремо за кожним видом послуг, що надаються (теплопостачання, ГВС, утримання будинку та прибудинкової території).

За рішенням Мінфіну, на ці рахунки планувалося відшкодовувати субсидії і пільги з можливістю використання коштів виключно для оплати енергоносіїв та води. За практичної реалізації такого сценарію ОСББ і ЖБК з великим відсотком пільговиків і субсідіантов не змогли б виплачувати заробітні плати своїм штатним співробітникам, закуповувати необхідні матеріали і проводити ремонти.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА