12:45 31.01.2018

Україна виключила Естонію, Латвію, Грузію, Мальту та Угорщину з переліку ризикових країн щодо ТЦУ

1 хв читати
Україна виключила Естонію, Латвію, Грузію, Мальту та Угорщину з переліку ризикових країн щодо ТЦУ

 Кабінет Міністрів України виключив Естонію, Латвію, Грузію, Мальту та Угорщину зі списку держав, операції з резидентами яких контролюються Україною для цілей трансфертного ціноутворення (ТЦУ).

"Ми постійно моніторимо податкові системи різних країн і формуємо списки вимог до українських компаній, які працюють із цим країнами, щоб вони звітували про свій прибуток тощо. Нещодавно було ухвалено рішення урядом, внесено Мінфіном про розширення цього списку. Туди увійшли Естонія, Латвія, Грузія, і наші партнери були стурбовані цим питанням. Оскільки це питання дуже чутливе для наших партнерів, ми сьогодні ухвалюємо рішення, щоб скасувати ці вимоги до Естонії, Латвії, Грузії, і я б включив сюди Угорщину", - сказав В.Гройсман на засіданні уряду в середу.

Відповідне рішення уряд підтримав.

Як повідомлялося, уряд України наприкінці 2017 року включив Естонію, Латвію, Іран, Кубу, Лаос, Ліван, Мальту, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузію та Угорщину до переліку країн, операції з контрагентами яких підлягають контролю у рамках адміністрування закону про трансфертне ціноутворення. До нього також увійшли Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домінікани, Домініканська Республіка, Маврикій, Незалежна Держава Самоа. Загальна кількість країн збільшилася із 65 до 85.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА