13:05 05.02.2018

Данилюк оскаржить в адмінсуді вимоги ДФС про сплату 517 тис. грн ПДФО

3 хв читати
Данилюк оскаржить в адмінсуді вимоги ДФС про сплату 517 тис. грн ПДФО

Міністр фінансів України Олександр Данилюк оскаржить в адміністративному суді вимоги Державної фіскальної служби (ДФС) про сплату 517 тис. грн податку на доходи фізичних осіб (ПДФО), повідомив адвокат міністра Віталій Наум на своїй сторінці в Facebook, коментуючи рішення ДФС про часткове задоволення скарги О.Данилюка.

За його словами, своїм рішенням від 2 лютого 2018 р ДФС скасувала нарахування ПДФО в розмірі близько 95 тис. грн, тоді як нарахування основної суми зазначеного податку в розмірі 517 тис. грн відомство залишило без змін.

"З рішення ДФС можна зробити висновок, що воно не містить коментарів на аргументи, наведені в скарзі, а відповідно, що скарга пана Данилюка А.А. по суті не розглядалася", - написав В.Наумов.

Він також уточнив, що свої аргументи сторона міністра фінансів має намір надати в суді.

"Найближчим часом ми подамо відповідний адміністративний позов", - написав адвокат.

Як повідомлялося, Печерський райсуд Києва 18 липня 2017 року ухвалив рішення про призначення ДФС позапланової документальної перевірки О.Данилюка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства за період з 1998-го по 2016 роки. Документ був прийнятий за клопотанням прокурора департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури в зв'язку з депутатським зверненням в рамках кримінального провадження, відкритого за ініціативою народного депутата.

До цього депутат коаліційної фракції партії "Народний фронт" Тетяна Чорновіл звернулася до генпрокурора Ю.Луценка з проханням розслідувати наявні, на її думку, істотні розбіжності між доходами і витратами О.Данилюка в 2010-2014 рр. Коли він очолював Координаційний центр з упровадження економічних реформ при Адміністрації президента. "Міністр фінансів Данилюк фінансується Льовочкіним (екс-глава Адміністрації президента, зараз - народний депутат)", - заявила Т.Чорновіл на своєму персональному сайті.

Глава Мінфіну категорично відкинув звинувачення в несплаті податків, пояснивши розбіжності між його доходами і витратами в 2010-2014 рр. своєю роботою в приватному бізнесі в попередні роки, в тому числі у Великобританії. Він оскаржив ухвалу суду, вважаючи незаконним дії прокуратури і судді, але одночасно попросив ДФС максимально швидко провести його податкову перевірку, щоб не створювати загрозу випуску єврооблігацій, переговорам з МВФ і бюджетного процесу.

Згодом кримінальне провадження про повноту сплати податків главою Мінфіну було закрито через відсутність складу кримінального злочину, однак ДФС провела перевірку і звинуватила О.Данилюка в несплаті податків в період, коли він разом з сім'єю постійно проживав у Великій Британії, з якою в України діє договір про уникнення подвійного оподаткування.

Крім того, народний депутат Сергій Лещенко 20 грудня опублікував лист прокурора Костянтина Кулика Службі безпеки України від 17 листопада до доручення розслідувати діяльність створеного О.Данилюком разом з екс-главою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі і екс-головним редактором "Форбс-Україна" Володимиром Федориним "Центру вільної економіки імені Кахи Бендукідзе ".

У грудні 2017 року О.Данилюк звинуватив Генпрокуратуру в перешкоджанні розслідуванню зловживань у ПриватБанку і вимагав відставки Ю.Луценка. Кампанію проти себе міністр пов'язав з упровадженням Мінфіном прозорого відшкодування ПДВ, блокуванням корупційної схеми ПДВ облігацій і боротьбою з фіктивним ПДВ, відмовою збільшувати фінансування прокуратури, проведенням реформи ДФС і розслідуваннями в її столичному підрозділі, активною позицією щодо ліквідації податкової міліції та створенням Служби фінансових розслідування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА