12:39 06.02.2018

МЕРТ не погоджується з монополізацією "СЕТАМ" функцій організатора торгів арештованим майном

2 хв читати
МЕРТ не погоджується з монополізацією "СЕТАМ" функцій організатора торгів арештованим майном

 Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) виступає проти монополізації держпідприємством "СЕТАМ" функцій організатора торгів заарештованим майном, консультується з Антимонопольним комітетом і Міністерством юстиції про можливі варіанти вирішення ситуації, що склалася, повідомив перший заступник міністра Максим Нефьодов.

"Ми виступаємо за розширення конкуренції і доступу до торгів. Згідно з нашою точкою зору, нелогічно, коли один майданчик контролює абсолютно всю систему. Ми активно спілкуємося з Мін'юстом, АМКУ для визначення оптимального шляху виходу з ситуації, що склалася", - сказав він, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

При цьому М.Нефьодов зазначив, що не готовий назвати можливі варіанти розширення кількості майданчиків, які б займалися організацією таких торгів.

"Я поки що не можу коментувати, яким саме може бути вихід із ситуації через безліч технічних складнощів. Наприклад, на відміну від більшості активів в інших сферах, є проблема зберігання цього майна. Є й юридичні проблеми", - сказав він.

Як наголосив заступник міністра, розширення можливості доступу до торгів призводить до розширення конкуренції, є наслідком зростання ціни лотів.

"Однак я закликаю не робити з цього драму... Це нормальна робота, іноді вона потребує більше часу, ніж нам хотілося б", - додав він.

Водночас виконавчий директор організації Transparency International Україна (TI) Ярослав Юрчишин повідомив, що, зокрема, розглядається варіант сегментації активів арештованого майна.

"Проводяться активні дискусії, як це організувати. Заарештоване майно складне в управлінні. Один з розглянутих варіантів - сегментація активів, які продає СЕТАМ", - сказав він, уточнивши, що йдеться про продаж тих сегментів майна, за якими є всі необхідні судові рішення і відсутня необхідність в зберіганні.

Як повідомлялося, АМКУ в 2016 році провів дослідження ринку реалізації арештованого майна та зобов'язав Мін'юст внести зміни до нормативно-правових актів, згідно з якими буде передбачено можливість здійснення діяльності на ринку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів не лише держпідприємства "СЕТАМ", але й інших суб'єктів господарювання. Зокрема, АМКУ адресував Кабінету Міністрів пропозицію про перегляд розпорядження уряду №212 від 11 березня 2015 для забезпечення конкурентних умов на ринку реалізації арештованого майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нацбанк України розробив альтернативний сценарій на випадок вищих безпекових ризиків зі зростанням ВВП у 2025 р. на 3,3%

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

НБУ вимагає від Getin Holding продати Ідея Банк протягом півроку

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА