15:27 06.05.2022

Із 2,8 тис. будинків у селі Мощун Київської області знищено 2 тис. - КШЕ

1 хв читати
Із 2,8 тис. будинків у селі Мощун Київської області знищено 2 тис. - КШЕ

У селі Мощун (Бучанський р-н Київської обл.) з 2,8 тис. будинків зруйновані 2 тис., сума збитків сягає близько 1,1 мрд грн, повідомив керівник проектів із підтримки реформ Київської школи економіки (KШЕ) Максим Нефьодов, посилаючись на дані проєкту аналітичного підрозділу КШЕ "Росія заплатить".

"Зараз ми можемо сказати, що в селі Мощун майже з 2,8 тис. будинків 2 тис. знищено або дуже сильно зруйновано, загальна сума збитків становить близько 1,1 млрд грн, або $37,5 млн. Велика частина цієї суми стосується будинків із категорії житлової будови", - сказав він на брифінгу у Львівському медіацентрі в п'ятницю.

За словами Нефьодова, також зруйновано три підприємства, громадську інфраструктуру, магазини, аптеки тощо.

Такі дані вдалося зібрати завдяки обльотам дронів, зазначив він.

"Таку роботу ми плануємо продовжити, активно використовуючи дрони, і в інших постраждалих містах і селах, а де це ефективніше - з використанням супутникових зображень", - сказав Нефьодов.

Згідно з даними КШЕ, станом на 2 травня загальна сума прямих задокументованих збитків інфраструктури України сягнула майже $92 млрд, або 2,7 трлн грн. За попередній тиждень ця сума зросла на $4,5 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА