14:12 08.02.2018

МЕРТ пропонує направити 500 млн грн на часткову компенсацію дорожникам вартості вітчизняної дорожньо-будівельної техніки

2 хв читати
МЕРТ пропонує направити 500 млн грн на часткову компенсацію дорожникам вартості вітчизняної дорожньо-будівельної техніки

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) пропонує направити 500 млн грн на підтримку українських виробників спеціалізованої дорожньої техніки шляхом часткової компенсації її вартості покупцям - підприємствам дорожньої галузі та комунального будівництва, повідомляє прес-служба міністерства в четвер.

Відповідну пропозицію озвучив перший віце-прем'єр Степан Кубів під час проведеної в середу наради щодо механізмів підтримки українських виробників спеціалізованої дорожньої техніки.

"Масштабне будівництво українських доріг потребує багато різної дорожньої техніки, і Україна має виробничі потужності, щонайменше, для 15 груп такого обладнання. Тому ми пропонуємо направити близько 500 млн грн держпідтримки, щоб українські підприємства могли модернізувати свої потужності і наростити виробництво", - цитує прес-служба С.Кубіва.

Він додав, що розроблений механізм допоможе стимулювати оновлення виробничих потужностей дорожніх організацій за рахунок часткової компенсації вартості дорожньо-будівельної техніки українського виробництва і відсотків за кредитами на її придбання.

Згідно з повідомленням, механізм буде аналогічний програмі компенсації вартості сільгосптехніки, тобто покупець обиратиме техніку із затвердженого Кабміном переліку українських виробників.

"Очевидно, що підприємства дорожнього будівництва часто беруть кредити для придбання великої кількості дорожньо-будівельної техніки. Тому підтримка у вигляді часткової компенсації вартості або відсотків за кредитами саме для української продукції збільшить її конкурентні переваги порівняно з імпортними аналогами", - зазначив С.Кубів.

За його словами, за пропозицією Мінекономрозвитку ця ініціатива може фінансуватися за рахунок коштів Дорожнього фонду.

"1% бюджетних коштів Дорожнього фонду - це майже 500 млн грн, які необхідно направити на цю програму держпідтримки. Думаю - це логічна пропозиція, що надасть змогу не лише будувати дороги, а й підтримати нашу промисловість, створювати нові робочі місця", - наголосив перший віце-прем'єр.

Він також додав, що реалізація цієї пропозиції надасть змогу залучити інвесторів для створення спільних підприємств в Україні з виробництва дорожньо-будівельного обладнання.

"Іноземні інвестори вже цікавляться можливостями створення в Україні таких підприємств. Адже попит на українську дорожньо-будівельну техніку підтримується масштабними планами уряду щодо будівництва доріг у країні", - зазначив С. Кубів.

Згідно з повідомленням, після доопрацювання відповідного проекту постанови МЕРТ, "Укравтодором", держбанками і бізнесом, його буде передано на узгодження до Кабміну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА