19:41 13.02.2018

ПрАТ "Ензим" вкладе понад EUR10 млн для виходу на ринки біотехнологій і біопродуктів

3 хв читати
ПрАТ "Ензим" вкладе понад EUR10 млн для виходу на ринки біотехнологій і біопродуктів

Підприємство "Ензим" (Львів), яке виробляє дріжджі, добавки і суміші для хлібопечення, має намір інвестувати понад EUR10 млн для реалізації стратегічної мети - стати міжнародною біотехнологічною компанією, заявила власник і генеральний директор ПрАТ Олена Вовк.

"Ми плануємо виходити на ринки біотехнологій і біопродуктів, що вимагає збільшення виробничих потужностей", - сказала вона в інтерв'ю тижневику "Бізнес".

За її словами, спочатку таке розширення відбуватиметься на базі львівського майданчика.

"Однак ми також розглядаємо можливість придбання зовнішніх виробничих ділянок: можливо, в Україні, а можливо, і за кордоном. Це наступний етап нашого розвитку", - додала О.Вовк.

Вона зазначила, що в рамках поставленої мети "Ензим" має намір займатися виробництвом натуральних інгредієнтів спочатку для харчової галузі, а згодом - і для інших галузей.

"Основна компетенція "Ензиму"- це ферментаційні процеси і дріжджова клітина. На її основі можна виробляти нові біоінгредіенти, які замінять шкідливі хімічні добавки - поліпшувачі та підсилювачі смаку, консерванти або інші речовини, від яких цивілізований світ відмовляється", - пояснила гендиректор підприємства.

За її словами, ці біорішення сьогодні є глобальними тенденціями і поширюються на харчову, медичну, косметичну галузі та сільське господарство, проте їх реалізація вимагає значних інвестицій в наукові розробки.

О.Вовк зазначила, що "Ензим" в 2016 створив R & D лабораторії, залучивши до співпраці молодих вчених.

Серед інших планів підприємства в цьому році вона назвала інвестиції близько EUR2 млн в розширення потужностей комплексу з біологічного очищення стічних вод, щоб збільшити забезпечення виробництва власним біогазом з нинішніх 70% від потреб у природному газі до 100% вже до середини 2019 року.

Гендиректор "Ензиму" повідомила, що підприємству вдалося повністю компенсувати припинення поставок в Росію, які складали близько 10% від виробництва, за рахунок виходу на інші закордонні ринки. За її словами, зараз ЗАТ поставляє свою продукцію в 14 країн, відвантажуючи на експорт близько 40% виробленого, зокрема, за останні роки збільшило свою частку на ринку Польщі до 10%.

Вона також вказала, що на українському ринку в сегменті хлібопечення частка підприємства становить близько 50%.

О.Вовк також нагадала, що в 2003 році "Ензим" під впливом зниження прибутковості європейських виробників дріжджів вирішило інвестувати в ринок виробництва кормів для собак і кішок, створивши першого вітчизняного виробника такої продукції - компанію "Кормотех", якою зараз керує її брат Ростислав.

"Зараз цей бізнес надзвичайно успішний. В обсягах і розмірах його цілком можна прирівняти до "Ензиму", - зазначила гендиректор. За її словами, загальний обсяг інвестицій в завод в стадії становлення склав близько EUR8 млн, а кілька років тому був побудований новий цех з виробництва вологих кормів для домашніх тварин, в який було інвестовано близько EUR8,5 млн.

ПрАТ "Ензим" (Львів) в 2016 році збільшило чистий прибуток на 20,4% - до 110,64 млн грн, а його виручка зросла на 11,6% - до 634,99 млн грн.

ТОВ "Кормотех" (с.Прилбичі, Яворівський р-н, Львівська обл.) у 2016 році наростило чистий прибуток на 29,1% - до 115,08 млн грн при зростанні виручки на 16,9% - до 760,61 млн грн.

За 9 місяців 2017 року чистий прибуток "Кормотех" склав 84,4 млн грн при чистому доході 670,06 млн грн.

Дані за весь 2017 рік поки відсутні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА