17:29 15.02.2018

НБУ не отримував документів для погодження придбання істотної участі в Промінвестбанку

2 хв читати
НБУ не отримував документів для погодження придбання істотної участі в Промінвестбанку

Національний банк України (НБУ) досі не отримував пакетів документів для погодження придбання істотної участі в Промінвестбанку (Київ), повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі НБУ.

Прес-служба регулятора при цьому звертає увагу, що придбання істотної участі у банку без погодження з НБУ не допускається.

"Національний банк має право застосовувати заходи впливу до осіб, які придбали прямо або побічно істотну участь у банку без погодження з регулятором, а саме: накладати штраф у розмірі до 10% номінальної вартості придбаних акцій банку та/або тимчасово заборонити право голосу. Крім того, НБУ має право застосувати заходи впливу до банку в разі, якщо структура власності банку стане непрозорою в результаті такого непогодженого придбання. Зокрема, банк може бути віднесено до категорії проблемних", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, голова Зовнішекономбанку Сергій Горьков у четвер поінформував журналістів у кулуарах Російського інвестиційного форуму в Сочі, що ЗЕБ розраховує продати ПІБ до 1 травня 2018 року.

Раніше, у квітні 2017 року, НБУ відмовив у погодженні придбання прямої істотної участі в ПІБ двом громадянам України: Максиму Микитасю та Павлу Фуксу.

Крім того, НБУ в грудні 2017 року повернув власнику та президенту групи DCH Олександру Ярославському на доопрацювання пакет документів для погодження опосередкованого отримання істотної участі в Промінвестбанку у зв'язку з його некомплектністю.

Інформація про те, що О.Ярославський подав до НБУ пакет документів на погодження купівлі Промінвестбанку, з'явилася в середині грудня 2017 року. Водночас голова ЗЕБ Сергій Горьков заявляв, що Зовнішекономбанк не провадить переговорів щодо продажу Промінвестбанку О.Ярославському і не надавав згоди на подання ним документів до НБУ.

Промінвестбанк засновано в 1992 році. ЗЕБ володіє 99,7% його акцій.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-те місце за розміром активів (22,426 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА