15:19 09.03.2018

Uber може продати операції в Південно-Східній Азії регіональному конкуренту Grab

2 хв читати
Uber може продати операції в Південно-Східній Азії регіональному конкуренту Grab

Uber Technologies Inc. домовилася про продаж основної частини операцій у Південно-Східній Азії своєму конкуренту в цьому регіоні - Grab Inc., пише газета The Wall Street Journal із посиланням на обізнані джерела.

За словами джерел, у рамках підготовлюваної угоди Uber отримає приблизно 30-відсоткову частку в Grab.

Сторони надалі працюють над умовами угоди, і в результаті частка Uber у Grab може виявитися менш значною, повідомило одне з джерел.

Угода може дещо ослабити тиск на фінанси Uber на тлі планів головного виконавчого директора Uber Дари Хосровшахі провести IPO компанії в 2019 році. У 2017 році компанія зафіксувала чистий збиток у $4,46 млрд за виручки $7,36 млрд.

Джерела зазначають, що Uber витрачала щорічно близько $200 млн, прагнучи потіснити Grab та ще одного азіатського конкурента PT Go-Jek Indonesia, який нещодавно залучив фінансування у розмірі понад $1 млрд, зокрема у KKR & Co. та Tencent Holdings Ltd.

Під час візиту до Нью-Делі минулого місяця Д.Хосровшахі заявив, що компанія продовжить боротися за частку ринку в Південно-Східній Азії, незважаючи на великі збитки в цьому регіоні. Раніше він повідомив, що Uber інвестувала сотні мільйонів доларів у регіон, відзначивши при цьому складність конкуренції з місцевими компаніями.

Згідно з оцінками Alphabet і сінгапурського держінвестфонду Temasek, обсяг ринку таксі Південно-Східної Азії до 2025 року збільшиться більш ніж уп'ятеро - до $13,1 млрд порівняно з рівнем 2015 року ($2,5 млрд).

У той час як Uber зазначає складнощів у відносинах із регуляторами в усьому світі, Grab тісно працює з владою і краще розуміє місцеві звички.

Кількість активних клієнтів Grab у регіоні більша, ніж у Uber, свідчать дані аналітичної компанії App Annie. Оцінки іншої компанії - Bain - також свідчать про те, що користувачі сервісів у Південно-Східній Азії віддають перевагу швидше Grab, ніж Uber.

Uber - міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні сервіси з виклику автомобілів із персональним водієм. Компанія надає послуги приблизно в 610 містах більш ніж у 70 країнах. На території СНД Uber є в Росії (16 міст, зокрема Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Казань, Новосибірськ, Ростов-на-Дону, Сочі, Краснодар, Нижній Новгород та Уфа), Білорусі (Мінськ), Азербайджані (Баку), Казахстані (Астана) та Україні (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА