13:05 20.03.2018

Україна спрямувала США прохання про виведення з-під дії мит Америки української металопродукції

2 хв читати
Україна спрямувала США прохання про виведення з-під дії мит Америки української металопродукції

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) направило США прохання про виведення української металопродукції з-під дії 25% імпортних мит на українську металопродукції.

"Передала раднику з економічних питань посольства США в Україні Дж. Полу Шутте лист @VGroysman керівництву США щодо виключення металургійної продукції з-під дії заходів. Необхідно забезпечити доступ продукції до ринку США, який є традиційним # експорт @kabmin_ua @mineconomdev", - написала заступник міністра економічного розвитку і торгівлі – торговий представник України Наталія Микольська на своїй сторінці в Facebook в понеділок.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп 8 березня підписав два документи про введення мит в розмірі 25% на імпорт сталі та 10% на імпорт алюмінію, зробивши виняток для Мексики і Канади, оскільки Вашингтон веде з цими країнами переговори щодо перегляду умов північноамериканської угоди про вільну торгівлю (NAFTA). Рішення набувають чинності 23 березня. При цьому Д.Трамп в будь-який момент може скасувати їх або змінити умови в одному або обох документах відразу.

Представники українських металургійних підприємств звернулися до уряду за підтримкою щодо можливих мит, про що йшла мова на робочій нараді на чолі з першим віце-прем'єр-міністром - міністром економічного розвитку і торгівлі С.Кубівим і заступником міністра - торговим представником Н. Микольською 12 березня.

За даними митної статистики Державної фіскальної служби, український експорт чорних металів у 2017 році зріс на 20% порівняно з 2016 роком - до $8,665 млрд. На чорні метали за минулий рік випало 20,03% загального обсягу надходжень від експорту товарів проти 19,93% за попередній. Імпорт аналогічної продукції зріс в минулому році на 42% - до $1,134 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА