10:28 02.04.2018

Приватбанк подав позов на $ 3 мільярди проти PwC

2 хв читати
Приватбанк подав позов на $ 3 мільярди проти PwC

ПАТ "ПриватБанк" (Київ) звинувачує PricewaterhouseCoopers Limited (Кіпр) і ТОВ "ПрайсвотерхаусКуперс (Україна)" в порушенні своїх обов'язків під час перевірки фінансової звітності банку за 2013-2015 рр.

Відповідно, ПриватБанк подав позов до регіонального суду Нікосії (Кіпр) проти зазначених структур і вимагає компенсації завданих такими діями збитків у сумі $3 млрд, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі фінустанови.

Згідно з оприлюдненим банком прес-релізом, позовна заява проти PwC - наступний важливий крок після подачі позову проти екс-власників до Високого суду Лондона в грудні 2017 року, зроблений ПриватБанком з метою відшкодування величезних збитків, тягар яких досі значною мірою впливає на економіку України.

"Подання позову проти PwC є логічним і необхідним кроком з огляду на велику відповідальність PwC під час перевірки фінансової звітності банку. Абсолютна нездатність PwC виявити в банку операції шахрайства протягом багатьох років привела до того, що практично весь корпоративний кредитний портфель банку не обслуговується і не має відповідного заставного забезпечення. Тепер кіпрський суд буде приймати рішення щодо PwC в установленому порядку", - цитується в прес-релізі глава правління ПриватБанку Петро Крумханзл.

ПриватБанк доручив міжнародній юридичній компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Великобританія) спільно з кіпрськими юридичними фірмами Antis Triantafyllides & Sons та Chrysses Demetriades & Co представляти його інтереси під час судових розглядів з PwC.

Як повідомлялося, залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до її націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум у $5,5 млрд.

Kroll також виявила невідповідність між реальним фінансовим станом ПриватБанку, а також позитивними і умовно-позитивними аудиторськими висновками ТОВ "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" (Київ) про його фінансову звітність.

Правління НБУ 20 липня 2017 року виключило ТОВ "ПрайсвотерхаусКуперс" з реєстру аудиторських фірм, які мають право на аудиторські перевірки банків.

PwC була аудитором ПриватБанку від середини 90-х років. Компанія заявляє, що "аудит фінансової звітності Приватбанку за 2015 рік проводився відповідно до міжнародних стандартів аудиту", зокрема щодо угод із зацікавленістю.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА