20:31 03.04.2018

ФРБ Нью-Йорка з 18 червня очолить Вільямс з ФРБ Сан-Франциско

2 хв читати
ФРБ Нью-Йорка з 18 червня очолить Вільямс з ФРБ Сан-Франциско

Голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сан-Франциско Джон Вільямс очолить найважливіший з регіональних банків Федеральної резервної системи (ФРС) - ФРБ Нью-Йорка.

В офіційному повідомленні нью-йоркського ФРБ йдеться, що з 18 червня Вільямс приступить до виконання обов'язків його голови і головного виконавчого директора. Він замінить Вільяма Дадлі, який очолював ФРБ Нью-Йорка з січня 2009 року.

Таким чином, 55-річний Вільямс увійде до трійки найбільш впливових керівників американського ЦБ і буде відігравати важливу роль у нагляді за банками Уолл-стріт. Як відзначають американські видання, його погляди на грошово-кредитну політику є центристськими. У 2018 році він виступає за 3-4 підвищення процентної ставки в залежності від ситуації в економіці і на ринках, що збігається з думкою більшості його колег з ФРС.

Вільямс довгий час працював в Сан-Франциско під керівництвом екс-голови ФРС Джанет Йеллен і очолив ФРБ з 1 березня 2011 року, коли її перевели до Вашингтона в якості заступника глави ЦБ.

Кандидатура Вільямса, про майбутнє призначення якого стало відомо в другій половині березня, викликала суперечки і розбіжності в галузі. Йому ставлять в провину, що він прогледів масштабні порушення банку Wells Fargo, який знаходиться у веденні ФРБ Сан-Франциско. Співробітники Wells Fargo відкрили близько 2 млн рахунків без відома споживачів, підключали до послуг банку не підозрюючих про це громадян, відкривали рахунки для неіснуючих клієнтів, а також нав'язували їм непотрібні послуги.

Крім того, політики і активісти стверджують, що в керівництві ФРС занадто багато білих чоловіків. Лише один з 12 глав ФРБ є афроамериканцем, один - американцем індійського походження, жінок у цій групі двоє.

Глава ФРБ Нью-Йорка - "перший серед рівних" керівників регіональних банків ФРС. Голова нью-йоркського ФРБ є постійним членом Федерального комітету з грошово-кредитних ринків (FOMC), що визначає грошово-кредитну політику ЦБ, тоді як його колеги з ФРБ беруть участь у засіданнях за методом ротації. Крім того, саме в Нью-Йорку знаходиться операційний підрозділ ФРС, через який центробанк впливає на Уолл-стріт, продаючи і купуючи цінні папери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА