09:15 06.04.2018

Нафта Brent подешевшала до $ 67,89

2 хв читати

Ціни на нафту знижуються після стрибка за підсумками попередньої сесії, обумовленого даними про різке зниження запасів у США.

Негативний вплив на ринок в п'ятницю надають збільшені в черговий раз побоювання торгової війни між США і Китаєм після появи інформації про намір американського президента Дональда Трампа обкласти новими митами товари китайського експорту ще на $ 100 млрд.

Ціна червневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 зменшилася на $ 0,44 (0,64%) - до $ 67,89 за барель. У четвер контракти подорожчали на $ 0,31 (0,46%) - до $ 68,33 за барель.

Вартість ф'ючерсу на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилася до цього часу на $ 0,46 (0,72%) - до $ 63,08 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти виросли в ціні на $ 0,17 (0,27%) - до $ 63,54 за барель.

У четвер Трамп дав вказівку торговому представнику США підготувати план введення мит на товари китайського експорту загальною вартістю $ 100 млрд на додаток до попередніх заходів. Раніше США оприлюднили план введення 25% -го мита для товарів китайського експорту на загальну суму близько $ 50 млрд на рік.

Влада КНР відреагували дзеркально, заявивши в минулу середу про намір ввести аналогічні мита на товари американського експорту на таку ж суму.

"Тривалі загрози Трампа Китаю в той момент, коли обидві країни заявили, що готові до переговорів, змушує інвесторів йти з ризикованих активів, включаючи нафту, - цитує агентство Bloomberg трейдера NH Investment & Securities Хонга Сунгкі. - Зростання експорту нафти з США сприяв несподіваного зниження запасів нафти минулого тижня ".
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Власники євробондів України створили спецкомітет для переговорів щодо боргу

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА