16:33 10.04.2018

Uber купила компанію з прокату електровелосипедів Jump

2 хв читати
Uber купила компанію з прокату електровелосипедів Jump

Американська Uber Technologies Inc., розробник сервісу із замовлення таксі, домовилася про купівлю компанії Jump, яка здійснює прокат звичайних та електровелосипедів.

Офіційно сума операції не розкривається, проте видання TechCrunch із посиланням на джерело пише про те, що вона близька до $200 млн.

Uber уже співпрацювала з Jump у Сан-Франциско, а тепер заявила про намір поширити прокат електровелосипедів у всьому світі.

"За допомогою нашого застосунку ми маємо намір надавати різні види транспорту, щоб користувач міг обрати найшвидший або найдешевший спосіб дістатися до потрібного місця, чи це автомобілі Uber, велосипеди, метро чи ще щось", - заявив голова компанії Дара Хосровшахі.

Світовий ринок велопрокату зростає приблизно на 20% на рік, і очікується, що до 2020 року його оборот становитиме від 3,6 млрд до 5,3 млрд євро, зазначає Бі-Бі-Сі.

"Uber зацікавився цим сектором не лише через його швидке зростання, а й тому, що компанія готується до того моменту в майбутньому, коли люди перестануть купувати автомобілі", - вважає професор бізнес-школи Астонського університету Девід Бейлі.

"Незабаром з'являться безпілотні автомобілі, і в майбутньому, якщо ви живете в місті, у вас не буде необхідності купувати машину. Можливо, ви захочете поїхати кудись на таксі Uber, а залишок шляху до потрібного вам місця проїхати велосипедом. Йдеться про поїздки зі зміною виду транспорту", - зазначає він.

Jump Bikes, головний офіс якої розташований у Нью-Йорку, була заснована в 2008 році і нині пропонує прокат звичайних велосипедів у 40 містах у шести країнах. У 2017 році компанія почала пропонувати жителям Вашингтона брати напрокат електровелосипеди, потім цей сервіс прийшов до Сан-Франциско. Прокат коштує $2 за перші півгодини, а потім - 7 центів за хвилину.

Користувачі знаходять вільні велосипеди і знімають блокування за допомогою смартфону, а потім аналогічним чином блокують їх після завершення поїздки. Це дає змогу не повертати велосипед у визначене місце.

Uber - міжнародна технологічна компанія, що розробляє мобільні застосунки з виклику автомобілів із персональним водієм. Компанія надає послуги приблизно у 630 містах більш ніж у 70 країнах, зокрема в Україні. На території СНД Uber є в Росії (16 міст), Білорусі (Мінськ), Азербайджані (Баку), Казахстані (Астана)

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА