14:43 11.04.2018

Індекс споживчої довіри в Україні зростає п'ятий квартал поспіль

2 хв читати
Індекс споживчої довіри в Україні зростає п'ятий квартал поспіль

 Індекс споживчої довіри в Україні зростає п'ять кварталів поспіль: за підсумками четвертого кварталу 2017 року він сягнув 61 пункту, що на 3 пункти вище, ніж у третьому кварталі 2017 року, і на 9 пунктів вище, ніж у четвертому кварталі роком раніше, йдеться в квартальному дослідженні компанії Nielsen.

"Споживачі стали сміливішими у витратах, водночас ми бачимо, якими вимогливими вони стали у виборі товарів, послуг або брендів", - наведено в повідомленні коментар генерального директора Nielsen в Україні та Білорусі Вайоса Діморагаса.

За його словами, маючи обмежений бюджет, споживачі хочуть вражень і позитивних емоцій від покупок, Інтернет допомагає їм зробити правильний вибір перед купівлею.

Індекс обчислюється за трьома показниками: оцінка споживачами перспектив на ринку праці в найближчі 12 місяців, рівень фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців, готовність витрачати гроші зараз.

Збільшення індексу споживчої довіри в четвертому кварталі 2017 року порівняно з третім кварталом того самого року пояснюється поліпшенням показників за всіма трьома індикаторами.

Згідно з документом, абсолютна більшість українців надалі вважає, що країна перебуває в стані кризи, при цьому кількість таких трохи збільшилася: 93% - у четвертому кварталі-2017 проти 92% - у третьому кварталі-2017.

Кількість споживачів, що вважають, що країна не вийде з кризи в найближчі 12 місяців, знизилася до 66% наприкінці 2017 року із 74% кварталом раніше.

На першому і другому місцях у списку занепокоєнь українців, як і раніше, переживання щодо зростання тарифів на комунальні послуги та війна: цим занепокоєні 29% і 28% споживачів, відповідно. До топ-5 причин для переживань також потрапляє зростання цін на продукти харчування, економіка та здоров'я, йдеться в дослідженні.

Відповідно до нього, у 26% українських споживачів не залишається вільних коштів після купівлі товарів першої необхідності. Ті, у кого вони залишаються, витрачають вільні гроші на новий одяг (37%), роблять заощадження (29%), розважаються поза домом.

Значення індексу вище 100 пунктів свідчить про переважання в країні оптимістів, нижче 100 пунктів — песимістів, а значення в 100 пунктів — про рівновагу між оптимістичними та песимістичними очікуваннями від майбутнього.

Nielsen входить до списку S&P 500, здійснює вимірювання більш ніж у 100 країнах світу.

В Україні компанія є з 1995 року, на сьогодні в ній працює понад 500 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА