17:14 12.04.2018

Короткострокові вигоди від будівництва "Північного потоку-2" можуть бути серйозними втратами для країн ЄС у майбутньому

2 хв читати
Короткострокові вигоди від будівництва "Північного потоку-2" можуть бути серйозними втратами для країн ЄС у майбутньому

Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе вважає, що короткострокові вигоди від будівництва "Північного потоку-2" можуть стати дуже болючими втратами для країн Європейського Союзу в майбутньому.

"Ми маємо розуміти, що за будь-якої ситуації залучено безліч інтересів. І питання в тому, щоб достукатися до розуміння того, що короткострокові інтереси для економічної вигоди можуть бути дуже болісними втратами для країн у майбутньому. Це не завжди виходить з першого разу, будемо працювати над цим далі", - сказала вона агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах XI Київського безпекового форуму в четвер, коментуючи надання дозволів на будівництво "Північного потоку-2" країнами Євросоюзу.

Водночас вона зазначила, що Україна постійно порушує питання ризиків будівництва "Північного потоку-2".

"Немає необхідності економічної для будівництва ще однієї гілки транспортування російського газу. На сьогодні Україна може збільшити фактично майже втричі транзит газу своєї територією, якщо він буде надходитиме з Російської Федерації. Обсяг нашої газотранспортної системи це дозволяє", - наголосила І. Климпуш-Цинцадзе.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Литви Саулюс Скверняліс обговорили перспективу посилення санкцій стосовно Росії, при цьому наголосивши на необхідності подальшої спільної роботи в питанні недопущення реалізації проекту "Північний потік-2".

Раніше регіональне адміністративне управління Південної Фінляндії видало дозвіл відповідно до закону про воду на будівництво газопроводів Nord Stream 2 ("Північного потоку-2") у виключній економічній зоні країни, повідомляє відомство.

5 квітня міністерство економіки і зайнятості Фінляндії надало дозвіл на будівництво газопроводу Nord Stream 2 у виключній економічній зоні держави.

У Німеччині компанія Nord Stream 2 AG отримала повний комплект дозволів. Тривають процедури отримання дозволів в інших країнах уздовж маршруту газопроводу - Швеції, Росії та Данії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА