11:37 16.04.2018

У Маріуполі екологи домоглися виведення в ремонт конвертера на "Азовсталі" "Метінвесту"

2 хв читати
У Маріуполі екологи домоглися виведення в ремонт конвертера на "Азовсталі" "Метінвесту"

Металургійний комбінат "Азовсталь" (Маріуполь Донецької обл.) виводить в передчасний короткостроковий ремонт конвертер №2 для зниження забруднення навколишнього середовища.

Як повідомив голова комісії Маріупольської міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров'я та екології Максим Бородін, в неділю про це повідомив представник групи "Метінвест" в Маріуполі.

"Дзвонить сьогодні в обід представник "Метінвесту" в Маріуполі і повідомляє, що сьогодні (в неділю - ІФ) зупинили раніше терміну конвертер №2 на короткостроковий ремонт. Мовляв, пішли назустріч вимогам громадськості", - написав еколог на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук".

Разом з тим М.Бородін зазначає, що в попередні дні були глобальні викиди на "Азовсталі" забруднюючих речовин в атмосферу: "Ясна річ, що "пішли назустріч" і зупинили, розуміючи, що ввечері отримали б новий б інформаційний привід і проблеми з понеділка", - зазначає еколог.

При цьому голова екокомісії підкреслив, що жителів міста хвилює питання, які викиди будуть після короткострокового ремонту. "Зрозуміло, що повністю виключити не глобальне викиди під час завантаження в конвертер буде неможливо до моменту повноцінного модернізації 19-20-го років. Але такого пекла, як останнім часом, бути не повинно. Нехай ремонтують, міняють постачальника сировини, що завгодно - це їх внутрішні проблеми. Але таких викидів, як були з ранку, бути більше не повинно! Чекаємо закінчення ремонту і спостерігаємо, як зміниться ситуація ", - резюмував еколог, проілюструвавши свої слова відео з клубами диму над метпідприємств.

Раніше М.Бородін на своїй сторінці в "Фейсбуці" попередив представників групи "Метінвест", що забруднення атмосфери Маріуполя меткомбінатами може призвести до масштабних екологічних протестів за прикладом 2012 року.

Наскільки ремонт конвертера відіб'ється на обсягах виробництва продукції, не повідомляється.

Як повідомлялося, М.Бородін запропонував знижувати виробництво на метпідприємствах групи "Метінвест" - ММК ім. Ілліча і "Азовсталі" – за несприятливих метеорологічних умов з метою поліпшення екологічної ситуації в місті. При цьому екологи виступають за посилення штрафів за нанесення шкоди екології.

"Азовсталь" в 2017 році збільшила виробництво загального прокату на 14,2% порівняно з 2016 роком - до 3,8 млн тонн, сталі - на 15,1%, до 4,265 млн тонн, чавуну - на 18,9%, до 3,777 млн т.

Підприємство входить до групи "Метінвест".

Акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах.

СКМ, найбільша холдингова компанія України, володіє і управляє активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

100% акцій компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА